Yatırımlık Arsa Projelerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Kişilerin geleceği düşünmesi ve de ileri için yatırım yapması için en çok tercih edilmekte olan yatırımlık arsa konusunda önem verilen ve dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunur. Bundan dolayı kişiler yatırım amaçlı olarak arsa almaya karar verdiklerinde tüm detayları e iyi şekilde bilerek hareket etmelidir. Karlı bir yatırım yapmak ve kişiler tarafından kullanılması düşünülmese de ileride değerlenmesine yönelik olarak yatırım yapmak adına kişiler arsa yatırımına yönelir.

Arsanın alınması sürecinde kişiler hem arsanın akıbeti hem de maddi anlamda pek çok unsur hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Bu sayede daha doğru ve de sağlıklı olan yatırımın yapılması mümkün olur. Aksi takdirde bir türlü tamamlanmayan işlemler ve de kişileri zorlamakta olan süreçlerle karşılaşılması söz konusu olur. Buna engel olmak ve de arsanın tam olarak amaca hizmet etmesini sağlamak adına kişiler yatırımlık arsalarda ve bu projelerde doğru adım atmalıdır.

Kişilerin ihtiyacına uygun olan ve de birikimi doğrultusunda gerçekleştirmek istedikleri arsalara yönelik araştırmalarda bulunması için en doğru ve güvenilir olan kişilerle çalışması gerekir. Yatırımlık arsa projesi son derece titiz ve de kişilerin her şeyi bilerek hareket etmesi gereken durumlardan biridir. Bu nedenle kişiler arsanın durumunu, gelecek vaat edip etmediğini, ne şekilde kullanılabileceğini ve de her detayı bilmelidir. Aksi takdirde istenilen verim elde edilemeyeceği gibi kişilerin yatırım için birikimi de fayda sağlamamış olur.

1.    Arsa Yerini Görmek

Kişilerin yatırım amaçlı olarak almak ve bulundurmak istedikleri arsa konusunda ilk olarak dikkat etmeleri ve göz ardı etmemeleri gereken noktalardan biri arsa yerini görmektir. Çünkü bu şekilde arsanın kişiye neler vaat edeceği ya da yatırımın ne kadar karlı olabileceği anlaşılmış olur. Arsanın yerini görmek ve ileri sadece yatırım olarak değil de burada kurulacak olan düzen açısından da arsa yeri önem arz eder.

Satıcının sözlü beyanı önemli olduğu kadar kişinin arsaya giderek buranın büyüklüğünü gözüyle de görmesi gerekir. Bu sayede hem arsa büyüklüğü hem de tam olarak nerede olduğu gibi konularda söz sahibi olunmasında fayda vardır. Yatırımlık arsada dikkat edilmesi gerekenler içerisinde kesinlikle bu unsura önem vermek yer almalıdır.

2.    Altyapı Bilgisini Öğrenmek

Arsanın alınmak istemesi ve de kişiler tarafından kullanım amaçlı ya da yatırım amaçlı olarak tercih edilmesi için ilk olarak altyapının da önemi bulunur. Çünkü bu arsanın üzerinden gerilim hattı geçip geçmediği ve altyapı tesislerinin olup olmadığı, sit alanı, heyelan bölgesi, dere yatağı veya da geleceğe yönelik olan yapılaşmaya engel olan herhangi bir durum olup olmadığı iyi şekilde öğrenilmelidir.

3.    Tapu Araştırması Yapmak

Kişilerin arsa, ev ya da herhangi bir yapıya sahip olmak ve satın almak istemesi durumunda dikkat etmesi gereken unsurlardan biri olarak arsanın durumunun bilinmesi son derece gereklidir. Satılmakta olan arsanın tapu konusunda herhangi bir engelinin olmaması ve resmi işlemlerde sorun oluşturmayacağının bilinmesi oldukça önem arz eder. Bu durumda yatırımlık arsa alırken ne yapılmalı? Kişiler tapuyu görmek ve de resmi açıdan da ne derecede güvenilir olduğunu bilmek zorundadır.

Arsa ve satılmakta olan tapunun aynı olması, kadastro işlemleri için de uygunluğu, pafta ve parsel gibi belirtilmekte olan detayların tapu ile aynı olup olmadığı gibi önemli detaylara odaklanmak son derece önemlidir. Kişiler bunu kendileri yapabildiği gibi uzmandan yardım alarak da yapabilir. Hem daha güvenilir ve de uygun olan tapu ve arsanın alınması hem de bunların arasındaki uyumun görülmesi için kişiler imzadan ya da işlemlerden önce bunları inceleyerek araştırmalıdır.

4.    İmar Kontrolü Yapmak

Gayrimenkullerin imar parseli haline gelmesi noktasında tüm işlemlerden geçmesi ve de sorunsuz olarak kişilerin kullanımına hazır hale gelmesi son derece önem arz eder. Kişilerin elinde bulunan tapu eğer ki terk edilmemişse kişiler bu arsanın yarısını kaybedeceğini bilerek konuya önem vermelidir. Bu nedenle imar durumu ve de yapılması gereken her detayı iyi bilmek gerekir. Yatırımlık arsa projesi güvenilir mi? Konusunda kişilerin tüm işlemlere önem vermesi ve de eksiksiz olarak yapması ile güvenilir bir arsa elde edilmektedir.

Kişiler elinde bulunan arsa hakkında bulunulan ilçe belediyesinden bunun araştırılması ve de dikkat edilmesi gereken noktaları ile ilgili olarak hizmet alabilir. Arsanın imar planının olup olmadığı, imar planının da yapılaşma koşularına uygun olduğunu bilmek gerekmektedir. kontrol edilmekte olan arsa durumunda imar için ne şekilde değerlendirilebileceği ve ev, restoran ya da işletme gibi hangi yapıya uygun olduğunun da öğrenilmesi son derece önemlidir.

Eğer bu arsa imarsız bir yapıdaysa belediyenin bu konuda araştırma ya da çalışma yapıp yapmadığının öğrenilmesi gerekmektedir. Yatırımlık arsa projesi avantajları içerisinde kişilerin bu arsayı imarın uygun olması halinde işyeri ya da ev yapabilme durumu vardır. Ancak bunların sağlanmaması ve de imarın uygunsuz olması ile kişiler projeden ve arsadan hiçbir fayda göremez. Bu nedenle avantaj sağlamak isteyenler için imar planından tapuya kadar her detay iyi şekilde açığa çıkmalıdır.

5.    Arsa Konumu

Kişiler tarafından yapılmak istenen yatırım konusunda arsanın nerede olduğu ve de konum açısından ne kadar kritik ya da elverişli olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Yani alınmak istenen arsa için konum, eğim, büyüklük, inşaat yapılabilme gibi durumları bilinmelidir. Yatırımlık arsa neye göre alınır? Konusunda kişiler arsanın durumunu, konumu ve de ne şekilde büyük olduğunu, bulunduğu konum itibariyle de ne şekilde değerlendirilebileceğini bilmelidir.

Konumun önemli olduğunu bilmek ve de buna göre hareket etmek kişilerin avantaj sağlamasında işe yarar. İmar planları da aynı şekilde doğru olarak okunmalı ve de kişilerin burada ne gibi yasaklar ya da kurallar olduğunu bilerek hareket etmesi sağlanmalıdır.

Yatırımlık arsa projesi nasıl yapılır? Konusunda kişiler tapu ve kadastrodan bilgi ve hizmet alarak hareket etmelidir. Aksi takdirde insanların işlemlerinin aksaması ya da istenmeyen şekilde pürüzler çıkması söz konusu olur. Arsanın bağlı bulunduğu tapu müdürlüğüne gidilmesi ve buradan en iyim şekilde aşamalar öğrenilerek hareket edilmesi daha doğru olur.

6.    Emlak Vergi Borcu Sorgulamak

Kişilerin tapu ve de arsayı resmi olarak almadan öncesinde kesinlikle arsa ve tapuya yönelik olan vergi borcu olup olmadığına bakması gerekir. Borç satıcı olan kişiye ait olduğu için ve de emlak borcu bulunan tapunun satılması mümkün olmadığı için kişiler arsayı alamamaktadır. Bundan dolayı insanların daha rahat şekilde işlemleri yapması ve de arsayı alabilmesi adına vergi borcu sorgulanmalıdır.

7.    Hisse Durumunu Bilmek

Kişiler tarafından alınmak istenen arsa hakkında hisse durunun sorgulanması da oldukça önem arz eder. Yani tapunun bir kişiye mi yoksa birden fazla kişiye mi ait olduğunu bilerek arsa almak gerekir. Yatırımlık arsa projesi fiyatları tam olarak alınmak istenen arsanın projesine ve de büyüklüğüne, konumuna göre değişiklik göstermektedir. Bundan dolayı arsanın durumuna göre fiyat değişikliği olur. 

Son Eklenen Yazılar

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

Kullanılması gereken tüm malzemeleri fabrika tarafından üretilmekte olan ev tiplerinden imarsı...

13.10.2023
Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Daha rahat kullanımı ve de kullanışlı olması ile müstakil ev tercih etmek için nedenler pek ço...

13.10.2023
Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsaların birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Arsa yatırımı yaparken beklentilerini...

13.10.2023
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun, size özel avantajlarla YENİ BİR HAYATA GEÇİN

+90
0850 305 33 69
0216 606 65 54