Tek Katlı Müstakil Ev Maliyeti Ne Kadar?

Müstakil ev yapmak isteyenler maliyet konusunda ciddi bir araştırma yapıyor. Maliyet konusu birçok kişinin aklındaki sorulardan bir tanesidir.

Tek katlı müstakil ev maliyeti ne kadar? Müstakil ev maliyeti hesaplaması yapılırken Hazine ve Maliye Bakanlığı ya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından öngörülen ortalama fiyatlara bakılıdır. Ancak enflasyon nedeniyle bu durum tamamen değişti. Müstakil ev maliyetini hesaplarken artık farklı kalemlere bakılıyor.

Bir Evin Maliyeti Nasıl Hesaplanır?

Yapmayı düşündüğünüz evin metrekare büyüklüğünü bilmelisiniz. Daha sonra inşaat projesi belirlemelisiniz. Proje özelliklerine bakarak yapmayı planladığınız evin maliyetini böylece çıkarabilirsiniz. Evin maliyetinde dıştan yüzölçümü hesaplanır. Daha sonra bina içerisinde kullanılacak ekstra teçhizatlar da maliyete eklenir. Bununla beraber demir, çimento, boya, iç dizayn malzemeleri de maliyetin önemli parçalarıdır.

Müstakil Ev Gider Kalemleri

Müstakil ev inşa ettirmek isteyenler birçok ev modeline göz atıyor. Müstakil ev çeşitleri yaşam tarzınıza uygun olan ve ihtiyaçlarınıza karşılık veren yapılardır. Ev için öncelikle kaba inşaat maliyeti hesaplanmalıdır. İstek ve ihtiyaçlara göre ev maliyeti artış gösterebilir. Maliyet planlaması yapılırken;

·         Proje giderleri,

·         Belediye giderleri,

·         Harfiyat giderleri,

·         Tesisat giderleri,

·         İşçilik giderleri,

·         Sigorta giderleri gibi kalemler hesaplanır.

2023 Yılı Müstakil Ev Maliyeti Hesaplama

Hesaplamayı yapabilmek için gider kalemleri üzerinden ilerlenir. Günümüzde 100 metrekare bir evin proje giderleri yaklaşık olarak 60.000-75.000 TL arasında değişim gösterir. Evin yapılacağı yerin lokasyonu da fiyatları değiştirebilir.

Evin kaba inşaatı için hesaplaması yapıldığında demir ve beton fiyatları dahil olmak üzere kaba inşaat 400.000 TL gibi bir rakama gelebiliyor. Ev içerisinde su, elektrik ve diğer tesisat işleri için yaklaşık olarak 70.000 TL gibi bir maliyet söz konusudur.

İnce işçilikte ise 330.000 TL gibi bir rakamı gözden çıkarmalısınız. Bütün bu gider kalemlerini topladığımız zaman 2023 yılı fiyatlarıyla 100 metrekare bir evin minimum 860.000 TL gibi bir rakama gelebiliyor. Bunun yanında ekstra giderlerde olabiliyor.

Anahtar teslim müstakil evlerde metrekare birim fiyatını 8.000-8.500 TL olarak açıklayabiliriz. Müstakil ev yapımı uzun bir süreçtir. Bu süreçte tüm detaylara dikkat etmeniz gerekir.

Müstakil Ev Maliyet Kalemleri

Günümüzde evler dikey mimari yöntemiyle yapılıyor. Bahçesi olmayan bu evler insanların canını ciddi şekilde sıkabiliyor. Müstakil evler şehir merkezlerinden uzakta sizlere özel bir yaşam sunuyor.

Müstakil ev, çok özel yaşam alanlarından bir tanesidir. Apartmanda yaşamaktan bıktıysanız müstakil evlerden yararlanabilirsiniz. Müstakil evler belirli bir arsa üzerine inşa edilmiş en az bir kattan oluşan yapılardır. Evin oturumu ve yerleşimine göre bahçe alanı dizayn edilebilir.

Müstakil evlerin apartmanlara göre farklı maliyetleri bulunur. Apartman dairesinde sadece evin arsa payı miktarı ve kaba inşaat bedeli hesaplanır. Müstakil ev maliyetinde ise ekstra giderler bulunur. Bununla beraber tasarımı yapılmış olan evin genişliği de fiyatları etkiler.

Müstakil ev yaparken betonarme, ahşap, prefabrik ya da çelik konstrüksiyon ev modellerinden birini seçebilirsiniz. Farklı malzemeler kullanılarak yapılan evlerin maliyetleri de değişebiliyor. Betonarme müstakil ev maliyeti için ilk olarak arsa maliyeti hesaplanmalıdır. Arsa fiyatları bölgede bulunan ilgili belediyeler tarafından belirlenir.

Müstakil ev tercih ederek hayatınızın geri kalanını bahçeli bir ev içinde huzur dolu bir şekilde geçirebilirsiniz. Burada çocuklarınız ile mutlu bir hayata sahip olabilirsiniz.

Tek katlı müstakil ev, özellikle şehir stresinden uzak durmak isteyenlerin tercihidir. Tek katlı müstakil evler pandemi sonrasında daha fazla talep gördü. Satılık ev ilanlarında müstakil ev ilanlarının sayısı da artmaya başladı. Yaşam özgürlüğü sunan tek katlı müstakil bir evin sıfırdan yaptırma maliyeti de merak edilenlerden bir tanesi oldu.

100 Metrekare Müstakil Ev Kaba İnşaat Maliyeti Nedir?

Tek katlı müstakil ev isteyenler farklı oda seçeneklerini tercih edebilir. 100 metrekare ya da daha yüksek metrekareye sahip bir müstakil evlerin maliyeti yüzölçümüne göre değişebilir. Müstakil ev yaptırma maliyeti evin durumuna ve büyüklüğüne göre farklı olur. Tek katlı bir müstakil evin büyüklüğünün artması durumunda, maliyette artmaya başlayacaktır. Tek katlı müstakil ev birinci sınıf inşaat grubu kapsamında inşa edilmektedir. Müstakil ev inşaatı metrekare birim maliyet hesaplamasında bu konu dikkate alınır. Müstakil ev yaptırma maliyeti, yüzölçümü, metrekare ve inşaat maliyet bedellerinin çarpılmasıyla ortaya çıkar.

Kaba inşaat maliyetleri her sene yeniden hesaplanıyor. Müstakil ev maliyeti hesaplanırken dikkat etmeniz gereken konulardan bir tanesi Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan güncel inşaat fiyatlarını incelemektir. Bakanlıklar tarafından açıklanan inşaat fiyatları farklı kalite birimlerinden hesaplanıyor.

Son dönemlerde ev fiyatlarının çok fazla artışa geçmesi nedeniyle insanlar ev araştırmaya başlıyor. Arazisi bulunan müstakil, iki katlı ve dubleks evlerin fiyatlarını merak ediyor. Arsası olmayanlar, bütçelerine en uygun arsayı satın alarak üzerine kendilerine ait bir ev yapma hayallerini kurmaya başladı. Her bütçeye uygun maliyette bir müstakil ev yapılabilir. Bunun için detaylı araştırma yapmak gerekir.

Müstakil Ev Yapmanın Maliyeti Nedir?

Ev yapmanın maliyetine kısaca göz atmak gerekirse genel olarak maliyet 900.000 TL ile 1.500.000 TL arasında değişim gösterir. Bu fiyatlar 100 m2 ve tek katlı bir müstakil ev için öngörülen maliyetlerdir.  Tek katlı ev yerine iki katlı bir ev yapmak isterseniz bu fiyat artacaktır. Tek arsa üzerinde iki kat çıktığınız zaman maliyetiniz de düşer. İki katlı bir müstakil evin maliyeti 1,275.000 TL gibi bir rakam olabiliyor. Tek katlı bir ev yapmak isterseniz de evinizin kaplayacağı alanın m2 hesabını bilmelisiniz. Evin her bir metrekare fiyatı maliyeti doğrudan etkilemektedir.

Son Eklenen Yazılar

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

Kullanılması gereken tüm malzemeleri fabrika tarafından üretilmekte olan ev tiplerinden imarsı...

13.10.2023
Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Daha rahat kullanımı ve de kullanışlı olması ile müstakil ev tercih etmek için nedenler pek ço...

13.10.2023
Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsaların birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Arsa yatırımı yaparken beklentilerini...

13.10.2023
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun, size özel avantajlarla YENİ BİR HAYATA GEÇİN

+90
0850 305 33 69
0216 606 65 54