Müstakil Evler İçin Bahçe Tasarımı Önerileri

Küçük ya da büyük bahçe fark etmez müstakil evler için bahçe tasarımı önerileri pek çok kişinin araştırdığı konular arasında bulunmaktadır. Aslında bahçe dekorasyonu tamamen kişinin zevkine bağlı olarak değişebilecektir. Bununla beraber her bahçede olması gereken bazı noktalar da bulunur. Özellikle çiçekler, yeşillikler mutlaka bahçe içerisinde bulunmaktadır. Yani canlı ve renkli çiçekler aslında bahçenin baş aksesuarlarıdır. Tasarımı özgünleştirmede oldukça büyük önem taşır. Kişiler klasik tasarımlar yerine özgün tasarımlar oluşturmak istiyorsa bu durumda az ve öz parçaları birleştirmelidir. Bu işlem zor görünse de aslında oldukça eğlencelidir.

Taşlarla Bahçe Dekorasyonu

Bahçe dekorasyonu denildiğinde ön plana çıkan ve pek çok alanda tercih edilebilen aksesuarlardan biri taşlardır. Müstakil evler için bahçe tasarımı önerileri arasında başrolün taşlar olduğu söylenebilir. Çünkü taşlar ile beraber oldukça güzel görüntüler ortaya çıkabilmektedir. Taşlar hem görüntüleri ve manzaraları ortaya çıkarırken hem de oldukça doğal bir esinti yaratmaktadır. Bu anlamda aslında bahçeyi kullanacak olan kişiler için çok daha kullanışlı bir konumda olacaktır. Özellikle üstü pürüzlü olan taşlar çok daha fazla tercih edilir. Bu taşlar genel olarak yağmur ve dış etkenler gibi durumlar nedeniyle pürüzlenmiş bir görüntüye sahiptir. Bu nedenle oldukça doğal bir görüntü ortaya çıkar.

Aslında müstakil bahçe tasarımı yaparken kişilerin daha küçük detaylara da yer vermesi önemlidir. Taşlar boyanarak şekil verildiği takdirde daha farklı görüntüleri ortaya çıkabilmektedir. Özellikle otantik bir görüntü elde etmek isteyen kişiler taşın sadeliğini yeşil bir çimenle birleştirebilir. Bu da oldukça doğal bir görüntüyü ortaya çıkacaktır. Özellikle büyük bahçeler için tercih edilen dekorasyon önerilerinden biri de yol için taş kullanılmasıdır. Örneğin bahçede küçük bir havuz yapılırsa eğer bu havuza giden yolu tamamen taştan inşa etmek oldukça güzel bir tasarıma sahip olacaktır. Aynı zamanda bahçedeki diğer bitkilerin üzerine basmadan geçmek çok daha iyi bir görüntü sağlayacaktır. Kişiler taşları isterse doğallığı bozmadan isterse çok daha net şekiller ile de kullanabilmektedir. Ancak taşların arasına belirmiş olan yeşil çimenler de bir görüntü oluşturmak adına çok daha tercih edilir.

Küçük Bahçe Tasarımları

Küçük bahçeler için daha farklı öneriler bulunur. Küçük müstakil evler için bahçe tasarımı önerileri aslında daha az eşyadan oluşmaktadır. Çünkü küçük bahçeler büyük bahçelerin aksine çok daha az eşya ile donatıldığında daha sade ve hoş bir görüntü elde edilecektir. Bununla beraber küçük bahçelerin içerisine küçük detaylı olan aksesuarlar da yerleştirilmelidir. Dekorasyonda özellikle aydınlatmanın yeri çok önemlidir. Küçük bahçelerin daha büyük görünebilmesi için iyi bir aydınlatmanın yapılması bu anlamda oldukça büyük önem taşır. Bu nedenle bahçenin içerisinde bahçeyi daha büyük gösterebilecek alanlarda geniş aydınlatmalar kullanmak gerekir.

Küçük alanı çok fazla boğmadan hareket etmek oldukça önemlidir. Çünkü genel anlamda bilindiği üzere bahçenin özelliği ferah ve rahat bir ortamı olmasıdır. Küçük bahçelerde fazla eşya ile bu görüntünün önüne geçilebilmektedir. Bu nedenle rahat görüntüyü bozmaktan kaçınmak oldukça önemlidir. Küçük bahçelerde duvarın etraflarında bitkiler ve saksılar kullanılabilir. Bu sayede daha geniş bir alan açılmış olacaktır. Bitki ve saksılar bahçelerin ortasında değil de köşelerinde olmasına daha çok dikkat edilmesini dedir.

Küçük bahçelerin orta kısımlarında ise bahçeye çıkıldığı zaman oturabilmek için bahçe masa ve sandalyesi tercih edilmelidir. Bahçe mobilyaları da yine küçük bahçelere uygun olarak küçük boyutlarda tercih edilmelidir. Bu anlamda hem bahçeyi kullanacak olan kişiler daha fazla rahat eder hem de çok daha hoş bir görüntü elde edilmiş olur.

Küçük bir bahçe daha geniş gösterebilmek amacıyla aydınlatmanın doğru bir şekilde kullanılması oldukça önemlidir. Işık aracılığıyla küçük ve dar bahçelerin görüntüsü kendini aydınlık ve şirin bir görüntüye bırakacaktır. Ev bahçelerinde kullanılabilecek dekorasyonlar aynı zamanda küçük bahçelerde de kullanılabilir. Genel olarak ev sahibi küçük bir bahçesi olduğu için paniğe kapılabilir ve hoş bir görüntünün olmayacağını düşünebilir. Ancak küçük bahçelerde de oldukça samimi ve şirin görüntüler ortaya çıkabilir.

Köy Evi Bahçe Düzenleme

Genel olarak köy evlerinde kendine ait bir bahçe bulunmaktadır. Buna yönelik olarak pek çok kişi köy müstakil evler için bahçe tasarımı önerileri hakkında araştırma yapar. Özellikle köy bahçelerinde çok daha doğal bir görünüm elde edilmelidir. Köylerin doğal havasını bozmadan çok daha modern bir şekilde tasarımlar ortaya çıkartılabilmektedir.

Bitkiler ve çiçeklerin dışında aslında köy bahçelerine saksı da yerleştirilebilir. Bu anlamda çok daha farklı bir dekorasyon ortaya çıkmış olacaktır. Çünkü bilindiği üzere genelde zaten köy bahçelerinde ağaç, bitki ve çiçekler çok fazla bulunur. Bunlardan farklı olabilmek için sarmaşıklardan da faydalanılabilir. Aynı zamanda birbirinden renkli çiçekler de saksıların içerisine yerleştirilebilir. Bu sayede çok daha renkli bir görüntü elde edilmiş olacaktır.

Müstakil ev bahçe dekorasyonu için saksının dışında kişiler sarmaşık çiçekler de kullanabilir. Özellikle duvarlarda ve uzun çitlerde sarmaşık tercih edilebilir. Sarmaşık çiçekler genel olarak odundan yapılmış olan korkulukların etrafına da yerleştirilebilir. Bu anlamda çok daha hoş bir görüntü elde edilecektir. Köy bahçelerinden en çok tercih edilen aksesuarlardan bir diğeri de duvar taşlarıdır. Pek çok evin üzerinde duvar taşı bulunmaktadır. Eğer kişilerin evlerinin duvarları bu gibi bir modele sahipse duvarın ya da camın kenarına asılabilen saksılar tercih edilebilir. Bu da oldukça hoş bir dekorasyonu ortaya çıkaracaktır.

Camın önüne konulmuş olan saksının uç kısmına farklı bir saksı da tercih edilebilir. Bu da daha farklı bir görüntüyü ortaya çıkaracaktır. Aynı zamanda renkli çiçeklerle de dengelendiği zaman oldukça muazzam bir görüntü elde edilmiş olur. Bahçede ağaç bulunuyorsa ile eğer dallarına da ışıklar ekletilebilir. Bu anlamda gece aydınlığı da büyük bir oranda sağlanacaktır. Eğer bahçe büyükse ve yer kaldıysa kalan yerler de bitki ve çiçeklerle süslenebilir.

Müstakil Ev Bahçe Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evlerin bahçe dekorasyonu için aslında oldukça çeşitli örnekler bulunur. Bu örnekler tamamen kişinin zevkine ve hayaline göre değişiklik gösterecektir. Kişiler hayalindeki dekor fikrine yönelik olarak bu işe başladığında çok daha farklı görüntüler ortaya çıkabilir. Müstakil ev bahçe dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir;

·         Eşya seçimleri mutlaka bahçenin büyüklüğüne uygun bir şekilde belirlenmelidir.

·         Bahçe aksesuarı seçimi diğer eşyalarla uyumlu bir şekilde olmalıdır.

·         Dekore edilecek olan çiçeklerin ekleme işleminde saksı kullanılmalı ve düzenli olarak çiçeklerin bakımı yapılmalıdır.

·         Bahçelerin aydınlatılması doğru yerde olmalıdır. Bu anlamda alanda genişlemiş olacaktır.

·         Müstakil ev bahçe dekorasyonu olarak kullanılacak olan eşyaların maddesinin de göz önünde bulundurması gerektiğini belirtir. Çünkü dış etkenlere dayanıklı olabilecek eşyalar kullanılmazsa bu durumda çok daha hızlı bir şekilde eskiyecektir. Bu sebeple güneş ışığına, yağmura ve rüzgâra dayanıklı eşyalar tercih edilmelidir.

Bahçe dekorasyonu ne kadar güzel bir şekilde yapılsa da düzenli olarak bakımı yapılmadığı ve temizlenmediği zaman eskisinden daha kötü görünecektir. Bu sebeple kişiler mutlaka düzenli bakım ve temizlik yapmalıdır.

Son Eklenen Yazılar

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

Kullanılması gereken tüm malzemeleri fabrika tarafından üretilmekte olan ev tiplerinden imarsı...

13.10.2023
Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Daha rahat kullanımı ve de kullanışlı olması ile müstakil ev tercih etmek için nedenler pek ço...

13.10.2023
Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsaların birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Arsa yatırımı yaparken beklentilerini...

13.10.2023
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun, size özel avantajlarla YENİ BİR HAYATA GEÇİN

+90
0850 305 33 69
0216 606 65 54