Çelik Ev Mantıklı Mı?

Çelik ev, daha yüksek güvenliğe sahip olmasından dolayı tercih edilmektedir. Bu nedenle çelik ev mantıklı mı cevabına evet diyebilmemiz mümkün. Çelik yüksek bir mukavemet özelliğine sahip olmasından dolayı güvenlik açıkları gibi herhangi istenmeyen sorunlara yer verilmez. Yüksek dayanım özelliği normal şartlarda betonarme yapılarda daha yüksektir. İşin maliyet boyutuna bakıldığı zaman betonarme yapılarda daha yüksek bir ödeme yapmak mecburiyetinde kalma durumu bulunur. Çelik ev sistemleri ile ilgili bir analiz yapıldığı zaman aynı durumu söylemek mümkün değildir. Tam aksine daha da düşük maliyete sahip olduğunu söylemek mümkündür. 

Betonarme yapılar çok daha ağır bir yapıda olmasından dolayı daha fazla risk barındırır. Olası bir doğal afet durumlarında ciddi sorunlara sebebiyet verebilir. Bu gibi durumların yaşanmaması için burada önemli olacak faktörlerden biri de güvenliği yüksek düzeye çıkarmaya neden olacak yapılarda olunması olacak. İşte tam da bu noktada çelik evler ön plana çıkmayı başarıyor. 

Çelik Ev Uzun Ömürlü Müdür? 

Çelik evler ile ilgili olarak cevap aranılan pek çok sorular olabiliyor. O sorulardan biri de ne kadar uzun ömürlü olduğu denebilir. Bir yapının uzun ömürlü olması son derece önemli bir husustur. Bu sebepten dolayıdır ki ev seçiminde artık her şeye ayrıntılı şekilde bakılmaktadır. Çelik evlerin kullanım süresi ne kadar diye bakıldığı zaman 40-60 yıl şeklinde olduğunu söylemek mümkündür. Eğer ki çelik bakımlarını aksatmazsanız o zaman çok daha uzun ömürlü olarak kullanılmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalmadan çelik evlerinde sıkıntısız bir şekilde kullanılmasını sağlamaya başlamış olursunuz. 

Son dönemde betonarme yapılar ile ilgili olarak sıkıntılı durumlar yaşandığı biliniyor. Bu sebepten dolayıdır ki daha çok çelik yapılara başvuruluyor. Böylelikle daha da güvenli ve risk faktörü yüksek olmayan bir çelik yapıları kullanmaya başlayabilirsiniz. Çelik yapıların bakımlarında düzenli bir periyodik süreç olduğu zaman o halde 100 yıla kadar çıkabilir. 

Çelik Yapılar Kullanışlı Mı? 

Çelik yapıların güvenli olup olmadığı da son derece önemlidir. Genelde yapılar ile ilgili olarak araştırmalar son dönemde daha sık yaşanmaya başlamıştır. Özellikle deprem tehlikesinin her geçen süre zarfında daha çok artması da ister istemez çelik yapı mı betonarme yapı mı sorusunun da sorulmaya başlanmasına neden oluyor. Dayanım gücü son derece yüksek özelliğe sahip olan çelik yapı sistemleriyle artık daha risksiz bir yaşam alanları oluşturulur. Çelik yapılar kullanışlı mı diye bakıldığı zaman oldukça kullanışlıdır. En ufak bir sıkıntı durumu oluşmadan çelik yapı sistemlerinin kullanılmasını sağlayabilirsiniz. Çelik yapıların güvenli ve aynı zamanda da sağlam yanlarından en güzel şekilde yararlanma şansına sahip olursunuz. 

Çelik evlerin betonarme evlere oranla daha fazla avantaj içeren yanları bulunuyor. Daha fazla avantajlı olmasından dolayı son zamanda çok daha fazla şekilde tercih edilmesine neden oluyor. Çelik evlerin betonarme evlere oranla en çok öne çıkan avantajlı yanlarından biri de daha hafif olması denebilir. Çünkü betonarme yapılarda bakıldığı zaman ağırlık daha fazla olmasından dolayı doğal olarak bir süre sonra sorun yaratmasına neden olabiliyor. Bu gibi bir risk içeren yanların olmaması açısından mümkün olduğunca hangi yapıların çok daha güvenli olduğu konusunda bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.

Çelik Evlerin Avantajları Nelerdir? 

Çelik evlerin nasıl bir avantajlara sahip olduğu son zamanda oldukça araştırılan bir konu haline gelmektedir. Çelik evler mi yoksa betonarme evler mi tercih edilmelidir şeklinde bazı sorular sorulması gayet doğaldır. Özellikle ülkemizde yaşamış olduğumuz deprem facialarından sonra artık bina yaşamlarında tercih edilen malzemelerin ne olduğu kat ve kat daha da fazla şekilde önemli hale gelmeye başlamıştır. Çelik evlerin avantajları nelerdir diye bakıldığı zaman şu şekildedir; 

        Çelik yapılar betonarme yapılara oranla daha hafiftir

        Depreme karşı son derece dayanıklıdır

        Dayanım gücü oldukça yüksek olmasından dolayı tercih edilmektedir

        Diğer hantal olarak ifade edeceğimiz binalara oranla daha homojen özelliğe sahiptir

        Risksiz bir kullanım imkanı sunar

        Çelik binalarda olumsuz bir durum yaşanmaması için bakımların yapılması gerekir. Bakımı yapılırsa 100 yıla kadar kullanım ömrü uzar

Modüler yapı sistemine sahip olan çelik yapı kullanımı daha da avantajlı bir hale gelmektedir. Evdeki ses ve ısı yalıtımıyla ilgili olarak beklenen imkanı sunmaktadır. Böylelikle yüksek yalıtım özelliğine sahip olmasından dolayı çelik evler son derece avantaj içeren özelliktedir.

Çelik Ev Pahalı Mı? 

Çelik ev pahalı mı diyenler için bütçenize uygun şekilde bulabilmeniz mümkündür. Betonarme yapılar ile bir kıyas yapıldığı zaman daha ekonomiktir. Çok daha ekonomik şekilde olmasından dolayı çelik ev sistemleri de son zamanda daha fazla tercih sebebi olmayı başarıyor. Betonarme yapılara oranla çok daha ekonomik şekilde olmasından dolayı çok daha fazla tercih ediliyor. Çelik ev maliyet açısından daha düşük olmasından dolayı tercih sebebi oluyor. 

Çelik ev sistemlerini daha da ekonomik şekilde kullanabilecek olduğunuzdan dolayı tercihiniz bu doğrultuda olabilir. Sadece maliyet açısından değil aynı zamanda da istenen güvenlik sistemlerinin de olduğunu görmekteyiz. Son derece fazla şekilde artan talepler doğrultusunda çelik evler sık sık kullanılmaya başlanmaktadır.

Çelik Evler Sıcak Mıdır? 

Çelik binalarda da yalıtım nasıl olduğu oldukça önemlidir. Çünkü binalarda yaşam sürecek olanların yalıtımları nasıl olduğu bir hayli önemlidir. Yaz kış ısı düzeyinin kontrollü şekilde yapılmasını sağlamış olmasından dolayı çelik binalar çok daha avantaj içermektedir. Doğal olarak avantajlı olmasından dolayı pek çok kişi tarafından çelik binalara başvurduğunu söylemekteyiz. 

Ses ve yalıtım konusunda oldukça iyi olan çelik evler, istenilen güvenliğin sağlanmasına yardımcı olur. Çelik evler sıcak mıdır diye bakıldığı zaman yalıtım özelliği oldukça yüksektir. Haliyle çelik yapıların da böyle bir özelliğe sahip olması daha da sorunsuz bir kullanıma sahip olmasına neden oluyor. 

Ses ve ısı yalıtımları oldukça önem arz eden konulardan biridir. Bu sebeple hem çelik hem de betonarme yapılarla ilgili olarak sorgulamalar yapılmaktadır. Aynı zamanda yüksek bir esneme özelliğine sahip olmasından dolayı beklenen performansı en güzel şekilde sağlayacaktır. Kesinlikle aşınma ve benzeri istenmeyen sorunlara yer verilmez. Daha uzun ömürlü olmasından dolayı betonarme yapılara göre tercih sebebi de olmayı başarıyor.

Çelik Ev Fiyatları 2023

Çelik evlerin ne kadar fiyatta satışa sunulmuş olduğu da ekonomik açıdan önemli hale gelmektedir. Çelik ev fiyatları daha ekonomik olmasından dolayı birçok kişinin de bu yola sık sık başvurmasına neden oluyor. 2023 yılında Çelik ev fiyatları da makul düzeydedir. Mukavemet özelliğe sahip olmasından dolayı çelik evler daha sık tercih sebebi olmayı başarıyor. Yüksek dayanım özelliğine sahip olmasından dolayı son zamanda çelik ev sistemlerine daha da sık şekilde başvuruluyor. Bu sayede çelik evlerdeki yüksek güvenlik durumlarından dolayı deprem tehlikesinin daha da çok fazla olduğu şehirlerde daha sık tercih sebebi oluyor. Bu sayede olası yaşanacak deprem faciası durumlarına karşı daha da önlemlerin iyi şekilde alınması sağlanıyor. 

Son Eklenen Yazılar

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

Kullanılması gereken tüm malzemeleri fabrika tarafından üretilmekte olan ev tiplerinden imarsı...

13.10.2023
Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Daha rahat kullanımı ve de kullanışlı olması ile müstakil ev tercih etmek için nedenler pek ço...

13.10.2023
Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsaların birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Arsa yatırımı yaparken beklentilerini...

13.10.2023
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun, size özel avantajlarla YENİ BİR HAYATA GEÇİN

+90
0850 305 33 69
0216 606 65 54