Arsaya Müstakil Villa Yapmak İçin Gerekli Şartlar Neler?

Arsaya müstakil villa yapılmak isteniyorsa gerekli şartların neler olduğunun mutlaka bilinmesi gerekmektedir. Arsaya müstakil villa yapmak için gerekli şartlar neler diyorsanız hemen inceleme yapmaya başlayalım.

Arsaya müstakil villa yaptıracak olanların sıkı bir prosedürle karşı karşıya olacaklarını bilmeleri gerekir. Tarla, bağ gibi arazilerin imarı olmadığından dolayı doğal olarak bu arazilerde ev yapılmasının herhangi bir sakıncalı durumu söz konusu olmaz. Tam aksine pratik ve herhangi bir engel durumu yaşanmaksızın müstakil villa yapılmasını sağlayabilirsiniz. 

Arsalarda villa yapılmadan önce ilk olarak baz alınması gereken önemli konulardan biri de arsa maliyet hesaplaması olacaktır. Arsa maliyet hesaplaması yaparak ne kadar tutacağına dair bilgi sahibi olabilirsiniz. Arsanızın imar durumu hakkında daha net şekilde bilgi sahibi olmak için mutlaka belediyelere danışmanız gerekiyor. Bu sayede Belediyeler tarafından arsa imar durumu onaylanırsa o zaman müstakil villa yaptırmak oldukça kolay olacaktır. Böylelikle kişilerinde herhangi bir şekilde önüne engel durumu gelmez. Tam aksine en pratik şekilde müstakil villa yapılması mümkün olmaya başlayacaktır.

Arsa Müstakil Villa Hesaplama Nasıl Yapılır?

Arsa müstakil villa hesaplama nasıl yapılır konusu da son zamanda çok fazla sorgulanan bir konu haline geliyor. Çünkü arsa imarında ne kadar maliyet tutacak olduğu da bir hayli önemlidir. Sonuç olarak bütçe ile ilgili bir durum olduğundan dolayı hesaplamanın mümkün olduğunca doğru şekilde yapılması önemli olacaktır. Eğer ki konut imarlı bir arsanız varsa o zaman üzerine ev ya da villa yapılmasında hiçbir şekilde sakınca oluşmaz. Tam aksine kolay şekilde arsa üzerine villa yaptırabilirsiniz.

Villa imarlı bir arsa varsa o zaman yapılmasına dair herhangi bir sakıncalı durum olmayacaktır. Tabi ki bunu net bir şekilde öğrenmek istiyorsanız o halde Belediyenin imarlı arsa sisteminden kolay şekilde öğrenebilmeniz mümkün olacak. Yapacak olduğunuz sorgulama işlemleri sonucunda arsa üzerine villa yapılması konusunda herhangi bir sakınca var mı yok mu daha net bir bilgiye sahip olursunuz.

Arsa Üzerine Villa Yaptırmak 

Arsa üzerine villa yaptırmak isteyenlerin bazı prosedürleri de es geçmeden yerine getirmesi gerekir. Olası bir istenmeyen sorunların yaşanmaması için her şeye dikkatli şekilde bakılması gerekmektedir. Özellikle arsa üzerine villa yaptırmak onlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Tabi ki burada villa yaptıracak olan kişiler açısından kaç kat izne sahip olduğunun da bilinmesi gerekir. 2 veya iki buçuk olmak üzere kat bulunduğu durumlarda arsa üzerine villa yapılmasına dair herhangi bir sakıncalı durum olmayacaktır.

Tam aksine imarlı arsanız varsa o zaman üzerine villa yaptırmanız da kolay olacaktır. Genelde 180 metrekare özelliğine sahip olan arsalar, villa imarlı arsa olarak geçiyor. Eğer böyle bir arsanız varsa o zaman Belediyeye danışarak izin almanız gerekmektedir. Alacak olduğunuz izin sonrasında ise arsa üzerine kolayca villa yaptırmaya başlayabilirsiniz 

Arsa İmar Durumu Villa Ne Anlama Geliyor? 

Arsa imar durumu villa olduğu zaman doğal olarak net tür bir anlama çıkıyor diye merak edilmektedir. Arsa üzerine villa yaptırmak için burada önem arz eden faktörlerden biri de arsanın imar durumu olacaktır. Arsanın imar durumuna göre artık arsa üzerine villa yaptırma gibi bir durum söz konusu olacaktır. Öncelikle burada oldukça önemli olan konulardan biri olarak arsa imarı için mutlaka iznin alınması olacaktır. Eğer ki izin alma durumu söz konusu olursa o halde villa yapılmasına dair hiçbir şekilde engel durumu yaşanmaz. Tam aksine kolay şekilde villa yaptırma şansına sahip olursunuz. 

Günümüzde pek çok kişi sahip olduğu arsa üzerine villa yaptırmak isteyebiliyor. Böyle durumda imar durumları ile ilgili olarak mutlaka bilgi sahibi olması gerekiyor. Eğer ki sahip olduğunuz arsada imar izni yoksa o zaman hiçbir şekilde üzerine villa yaptıramayacağınızı bilmeniz de yarar var.

Villa İmarlı Arsa

Villa imarlı arsa, genel itibariyle yerleşme ve gelişme amacıyla yetki izni verilen durumu ifade eder. Bölgenin daha fazla gelişime açık şekilde olması için villa imarlı arsaya başvurulmaktadır. Genelde bu arsaların iki ya da iki buçuk kata kadar izni bulunmaktadır. Bu sebepten dolayıdır ki arsa yaptırırken mümkün olduğunca bu özelliklere dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu izinlere dikkat edilirse o zaman villa imarlı arsa yaptırılmasıyla ilgili olarak herhangi bir sorun yaşanmaz. Tam aksine istediğiniz özelliklere sahip olan bir villanın da en pratik şekilde hazırlanmasını sağlamaya başlamış olursunuz.

Villa imarlı arsa ile ilgili olarak bundan sonra her şeyi en ince ayrıntısına kadar bilmeniz gerekmektedir. Öyle ki herhangi bir olumsuz durum ile karşı karşıya kalmamak amacıyla tüm istenen şartların da mümkün olduğunca yerine getirilmesi gerekir. Yapılacak olan villadaki kat sayısı belediyelere bağlı olacak şekilde farklılık gösterme durumları söz konusu olabiliyor. Bu sebeple villa imarlı bir arsa yaptıracak olanlarında belediyenin verecek olduğu izinler dahilinde arsasını yaptırması gerekmektedir. Olası bir sıkıntılı durumla karşı karşıya kalmamak amacıyla villa imarlı arsa yaptırılması için istenen şartların güvenle sağlanmasına dikkat edilmelidir. 

Villa İmarlı Arsaya Konut Yapılır Mı?

Villa imarlı olan arsaya konut yapılıp yapılamayacağı da bir başka araştırılan konulardan biri haline gelmiştir. Villa imarlı olan bir arsaya konut yapılması için kaç kat olacağı önemli olacaktır. 2 ya da 2 buçuk olmak üzere bina yapılmasına izin verilir. Daha yüksek katlı şekilde bir imar çalışmasının yapılmasına izin verilemeyecektir. Bunların bilincinde olarak villa imarlı arsaya konut yaptırabilirsiniz.

Yerleşme ve gelişme alanlarında villa imarına izin verilmektedir. Fakat diğer alanlarda villa imarı olan bir yere konut yaptırılmasına izin verilmeyecektir. Arsa üzerinde işlem yapılması gerektiğinde bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir. Bu noktalar nelerdir diye bakıldığı zaman şu şekilde ifade edebilmemiz mümkündür;

        Teknik şartların nasıl olduğu

        Mesafe yerleri

        Arsanın villa imarı için uygun olup olmaması

        Ön ve yan boşluklar

        Arsaya dair tüm yapılanma koşulları

Villa imarı sırasında mutlaka dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Villa imar işlemlerinde bu hususlara mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor. İmar çalışmalarında herhangi bir sorun oluşmaması için villa imarlı arsa şartlarının da mutlaka yerine getirilmesi son derece önemlidir.

Arsada Müstakil Villa İçin Şartlar? 

Villa yaptırmak istendiği zaman arsanın yüzölçümü de baz alınması gereken konulardan biridir. Arsada müstakil villa için bazı şartlar bulunur. Doğal olarak bu şartlar nelerdir diye ele aldığımız zaman şöyle bir sıralama yapmak mümkün olacaktır;

        Arsaya yapılacak müstakil villanın yüzölçümü 350-500 metrekare şeklinde olması gerekir

        Arsa üzerine yapılacak villanın iki ya da üç katlı olacak şekilde planlanması gerekir

        Bir başka dikkat edilecek faktörlerden biri de çevre koşulları olacaktır

        Arsa üzerine villa yaptırmak isteyenlerin mutlaka belediyelerden izin alması gerekiyor 

Yukarıda belirtmiş olduğumuz şartların sağlanması halinde imarlı arsanın villaya çevrilmesiyle ilgili herhangi bir sorun yaşanmaz. Tam aksine problem oluşmadan arsanızın üzerinde villa yaptırmaya başlamış olursunuz. 

Son Eklenen Yazılar

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

Kullanılması gereken tüm malzemeleri fabrika tarafından üretilmekte olan ev tiplerinden imarsı...

13.10.2023
Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Daha rahat kullanımı ve de kullanışlı olması ile müstakil ev tercih etmek için nedenler pek ço...

13.10.2023
Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsaların birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Arsa yatırımı yaparken beklentilerini...

13.10.2023
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun, size özel avantajlarla YENİ BİR HAYATA GEÇİN

+90
0850 305 33 69
0216 606 65 54