Arsa Tapusu Nasıl Sorgulanır?

Arsa sahibi olan kişiler online tapu sorgulama işlemini gerçekleştirebilir. Araştırmak istediğiniz arsa tapusunda bulunan bilgiler aracılığıyla taşınmazın hem konumunu hem de bilgilerini inceleyerek doğrulayabilirsiniz. Peki, arsa tapusu nasıl sorgulanır? Eğer arsa sorgulaması yapmak istiyorsanız https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Ada ve parsel bilgilerini belirttiğimiz web sitesine girerek tapu bilgilerine anında ulaşabilirsiniz. Sorgulama işleminden sonra taşınmazın fotoğrafını görüntüleyebilirsiniz. Arsa tapu sorgulama işlemini ücretsiz bir şekilde web sitesi üzerinden 7/24 yapabilirsiniz

Arsa Bilgileri Nasıl Öğrenilir? 

Arsa bilgilerini öğrenmenin en kolay yollarından biri de turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama adresini ziyaret ederek kısa sürede bilgi edinebilirsiniz. Aynı zamanda e-Devlet üzerinden yapacağınız sorgulamada parsel numarasını bilmiyor olsanız bile kayıtlı olan taşınmazların bu web sitesinden parsel numarasına ulaşabilirsiniz.

Arsa bilgileri nasıl öğrenilir? Merak edilen soruların başında geldiğini belirtmeliyiz. Arsa için TAKBİS sorgulama yaptığınız zaman parsel bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda arsa ile ilgili diğer bilgilere de sistem üzerinden erişebilirsiniz.

Arsa Tapusu E-Devletten Görünür Mü? 

Yapılan açıklamaya göre tapu senedi, taşınmaz tapu kaydı, hisseli taşınmaz tapu kaydı ve ipotek belgesi, yeni senenin ilk yarısında Tapu Müdürlüğü’ne gitmeye gerek kalmadan e-Devlet üzerinden kolaylıkla öğrenilecek. Kısacası arsa tapusu e-devletten kolaylıkla ulaşılabilir.

Arsa Tapusuna Nereden Bakılır? 

Araştırmak istediğiniz arsa tapusuna nereden bakılır? Öncelikle arsa tapusunu araştırarak incelemek için https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ web sitesine giriş yapmalısınız. Ardından taşınmazın konumu karşınıza çıkacak ve bilgileri teyit edebileceksiniz.

Başkasına Ait Tapu Nasıl Sorgulanır? 

Başka birine ait tapu sorgulama işlemi online yapılamaz. Ancak tapu bilgilerini sorgulamak için üzerine kayıtlı olan kişi ile beraber Tapu Dairesi’ne gitmeniz gerekiyor. Nedeni ise internet ortamında herhangi bir sorun veya yanlışlığın önüne geçilmesi ile beraber güvenlik açısından online hizmet verilmemesidir. 

Parselin Kime Ait Olduğunu Nasıl Öğrenirim? 

Taşınmaz bir tapunun kime ait olduğunu internet ortamında öğrenmek mümkün değildir. Bilgilere erişim sağlamak için tapu fotokopisi ile tapunun bağlı olduğu Tapu Dairesi’ne giderek sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Arsa Araştırması Yapılabilir Mi? 

Arsa araştırması yapmak için e-Devlet üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Aynı zamanda evinizde veya iş yerinizde internet bağlantınız varsa Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü aracılığı ile arsa verilerine kolayca ulaşabilirsiniz.

Arsa Parsel Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

TAKBİS aracılığıyla arsa parsel sorgulama işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz. Sorgulama için kimlik ve şifreye gerek duyulmuyor. https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ web sitesine giriş yaptıktan sonra kullanım koşullarını kabul etmeniz gerekiyor. Daha sonra il, ilçe, mahalle, parsel ve ada gibi gerekli bilgileri sisteme girerek ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Başkasına Ait Tapu Sorgulama Yapılabilir Mi? 

Başkasına ait tapu sorgulama işlemi internet üzerinden yapılamaz. Eğer başkasına ait tapu sorgulama işlemi yapmak istiyorsanız o kişi ile beraber Tapu Dairesi'ne giderek sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Güvenlik amacıyla başka birine ait tapu sorgulama online yapılmıyor.

Tapu Sahibi Sorgulama? 

Bir arsa veya meskenin kime ait olduğunu bilmiyorsanız sorgulama işlemi yaparak tapunun kime ait olduğunu öğrenebilirsiniz. Güvenlik nedeniyle internet ortamından tapu sahibini sorgulama işlemini yapmak mümkün değil. Eğer tapu sahibini öğrenmek istiyorsanız tapu bilgileri ile birlikte topunun bağlı olduğu Tapu Dairesi'ne gittikten sonra https://www.turkiye.gov.tr/tapu-harc-sorgulama web sitesinden işlem gerçekleştiriliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yapılan yazılı açıklamada www.tkgm.gov.tr adresi üzerinden "parsel sorgulama" linki üzerinden il, ilçe, mahalle/köy, parsel ve ada bilgilerini girerek hızlı bir şekilde parsel sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

TKGM Arsa Parsel Sorgulama İşlemi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olarak tanımlanan TKGM, parsel ve tapu sorgulama işlemlerini akıllı telefonlardan kolaylıkla takip ederek yapılmanıza yarıyor. Arsa sahibi vatandaşlar, tapu alanı, parselin konumu, niteliği ve pafta gibi bilgilere hızlı bir şekilde ulaşıyor. Peki, TKGM parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ web sitesi üzerinden sorgulama işlemini kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz. Web sitede Belediyeler, Kurumlar ve Kuruluşlar ile paylaşılması amacı ile tasarlanmıştır. Kadastro bilgileri toplanarak vatandaşların bilgi edinmesi sağlanıyor ve e-Devlet üzerinden www.turkiye.gov.tr öğrenebilirsiniz.

Detaylı Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

Parsel sorgulama işlemi son yıllarda merak edilen konuların başında geliyor. Türkiye genelinde arazi sahibi olan vatandaşlar, tapu parsel sorgulama yapmak için sistemi kullanabilir. Bu işlem için uzun süreli beklemeye ya da devlet dairesine gitmeye de gerek kalmayacak. İnternet üzerinde hizmet sunan TKGM, parsel sorgulama yapmak isteyen vatandaşların ziyaret etmesi gereken bir sistemdir. Bu sisteme giriş yaparak detaylı parsel sorgulama yapabilirsiniz.

İnternet bağlantısı insan hayatını oldukça kolaylaştırıyor. Özellikle e-Devlet üzerinden tapu, parsel, arsa ve ada sorgulama gibi işlemler kolaylıkla yapılabiliyor. Parsel sorgulama işlemini yapmak için ilk olarak kişinin arazi sahibi olması gerekiyor. Sadece arazi sahibi olan vatandaşlar sistem üzerinden parsel sorgulama yapabilir.

TKGM Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

TKGM sitesine ait https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ linki üzerinden parsel sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Siteye girdikten sonra sol kısımda ayarlamaları yapabileceğiniz alanı göreceksiniz. Aynı şekilde sağ tarafta büyük Türkiye haritasını göreceksiniz. Bununla beraber coğrafi, idari, adres ve analiz gibi çeşitli sekmeleri kullanarak özelleştirme yapabilirsiniz.

Detaylı parsel sorgulama yöntemlerinden birisi de e-Devlet kapısıdır. T.C. Kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler bölümüne gelin. Ardından Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü seçeneğine tıklayın. Karşınıza çıkan Tapu Bilgileri Sorgulama linkine tıklayarak kayıtlı olan parsel bilgileri ekranınıza gelecek ve harita servisi imkanından faydalanabileceksiniz.

TKGM sayesinde internet ortamında parsel sorgulama işlemini kolayca yapabilirsiniz. Ancak bu işlemi yapabilmek için üzerine ait bir arazi olması şarttır. Eğer üzerinize ait bir arazi varsa ve detaylı bilgi edinmek istiyorsanız Tapu Kadastro Dairesine gidebilirsiniz.

Son Eklenen Yazılar

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

Kullanılması gereken tüm malzemeleri fabrika tarafından üretilmekte olan ev tiplerinden imarsı...

13.10.2023
Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Daha rahat kullanımı ve de kullanışlı olması ile müstakil ev tercih etmek için nedenler pek ço...

13.10.2023
Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsaların birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Arsa yatırımı yaparken beklentilerini...

13.10.2023
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun, size özel avantajlarla YENİ BİR HAYATA GEÇİN

+90
0850 305 33 69
0216 606 65 54