Tiny House Nedir, Özellikleri Ve Fiyatı Hakkında

Günümüzde apartman dairelerinden uzaklaşarak müstakil evlere ve sadeliğe yöneliyoruz. Bu anlamda Tiny house’lar gündemimize girmeye başladı. Sadeliğin ve minimal yaşamın örneği olan bu yapılar eski tarz yapılardan farklı olarak tekerlekli veya sabit şekilde kullanılabiliyorlar. Yapımları normal imar planlı evlerden farklı şekilde gerçekleşiyor ve gerçekten de mimari özellik açısından hoş, estetik görüntüsü ile göz dolduruyor.

Genel olarak son zamanlarda tercih edilen bu evlerin özellikleri, işlevleri ve fiyatları merak konusu haline geldir. Bizler de yazımızda bu evler ile ilgili olarak bilinmesi gereken tüm detayları aktarmaya çalışacağınız. Sadeliğin ve minimalizmin temsilcisi olarak de görülebilecek olan bu yapılar özellikle doğa ile iç içe bir yaşam sürme konusunda günümüz şehir insanlarına yardımcı olacaktır.

Tiny House Nedir?

Son zamanların tercih edilen konut yapılarından olan Tiny house nedir? Az önce de bahsedilen gibi daha çok minimal bir anlayış ve sadelikten oluşan yaşam tarzını yansıtan bir yapı olarak adlandırılabilir. Genel anlamda yaklaşık 30 metrekareden oluşan ve küçük olması ile gereksiz detaylara yer vermeyen bir yapı olduğu söylenebilir. Kelime anlamı olarak Tiny house ne demek? Tiny, küçük ve minik olarak kullanılmaktadır. 

Bu yapılar sabit ya da tekerlekli olarak kullanılabilmektedir. Tekerlekli olanları mobil olarak adlandırılır ve karavan tarzı hareket etmeye uygun evlerdir. Bu evler geleneksel olarak oturduğumuz evlerden farksız şekilde tüm hizmetleri sunmaktadır. Konfor, estetik ve minimal yaşantıyı bir arada sunan bu evler ile düşük maliyetler ile gösterişten uzak ama aynı zamanda da konforlu evlere sahip olunabilmektedir.

Pek çok avantajı ile bilinen Tiny House’larda giriş kapısından itibaren tüm ev tek bir bakış ile görünebilmektedir. Bu anlamda mutfak, yatak odası, oturma odası, banyo odaları ile tam ihtiyaca göre düzenlenmişlerdir. Bu evlerin kullanımı kolay olduğu gibi temizliği de bir o kadar hızlı ve kolay yapılmaktadır. Sade, şık, konforlu ve doğa ile iç içe olarak yaşamak isteyen herkes için günümüzün öne çıkan modelleri arasında bulunan bu evler ile trendi yakalayabilirsiniz.

Tiny House Özellikleri Nelerdir?

Genel olarak bakıldığında bu yapıların en önemli özellikleri taşınabilir oluşu ile ilgili olmaktadır. Genel anlamda 10 ila 40 metrekare arasında olan yapılardır. Taşıma kapasitesi ve yük anlamında ise 3500 kg’ ye kadar sınırları bulunmaktadır. Bunun yanında bu evler tekerlekli, ruhsatlı ve planlı olarak yapılmıştır. Yani müstakil evlerdeki ruhsat harici ilgili tüm belgeleri mevcuttur.

Bunların yanında Tiny House özelliklerine bakıldığında yine ölçü olarak yaklaşık boyutunun 7 metre civarında olduğu en olarak da 3 metreye kadar genişlediği söylenebilir. Aile şeklinde kullanım olacak ise de iki katlı olarak tercih edilebilirler. İçerisinde genellikle mutfak, banyo, yatak odası ve salon bulunmaktadır. Bu anlamda da standart bir evden beklenen tüm özellikleri karşılamaktadır. Tekerli veya sabit olarak kullanılabilirler. Bu anlamda römorka da takılabilmektedirler. Taşınabilir oluşu ile de genel anlamda tatiller için de kullanabileceğiniz yapılar arasında yer almaktadır. Tercihlere göre farklı stillerde ve modellerde bulunan Tiny House özellikleri bakımından da yine talep doğrultusunda farklılıklar gösterebiliyor.

Tiny House Fiyatları Ne Kadar?

Genel anlamda bakıldığında tüm konutlarda ve iş yerlerinde olduğu gibi bu evlerde de ev planına ve evin büyüklüğüne göre fiyatlar değişiklik gösterecektir. Evin kurulmak istendiği alan, imar izni gibi pek çok durum da fiyatlar konusunda etkili olmaktadır. Fakat diğer yapılara nazaran bu evlerin daha uygun fiyatlı olarak piyasa içerisinde yer aldığını da söylemek mümkün.

Talep artışının çok olması ile de minimalist yaşamı seçen kişiler olarak sizler de Tiny house fiyatları kapsamında talepleriniz doğrultusunda araştırmalar yapabilirsiniz. Genel olarak bakıldığında hem küçük olması hem de içeriğinin sade olması ile uygun fiyatlı olan bu yapılar hem tatil için hem de normal olarak dört mevsim konaklama için tercih edilebilir.

Tiny House Nasıl Yapılır?

Yapım aşaması, diğer konutlardan farklı olan bu yapılar, özellikle çelik kullanılarak yapılması ile bilinmektedir. Proje ve tasarım konularında her yapıda olduğu gibi bu yapılarda da uzman ekipler mimarlar ve mühendisler çalışmaktadır. Bunun yanında yapının tam bir ev olarak kullanılabilmesi için de önemli olan kısım dayanıklılık ve tasarımdır. Bunların üretimi için de uygun malzemeler seçilmekte ve yine alanında uzman mimar ve mühendislerin iş birliği ile işlemler gerçekleştirilmektedir.

Süreç olarak bakıldığında ise öncelikli olarak müşteri talebi göz önüne alınmaktadır. Genel olarak gelen talepler doğrultusunda uygun ekipman ve kaplama malzemesi kullanılarak yapıların üretimine başlanmakta ve bunun da öncesinde plan ve proje aşaması gerçekleştirilmektedir. Ardından römorka bağlanabilecek şekilde yapılar inşa edilmektedir.

Tiny House Modelleri Neler?

Model olarak ilgili yapı için pek çok farklı çeşit bulunabilir. Bunlar özelliklerinden başlayarak dış görünüşüne kadar pek çok farklı alanda ifade edilebilirler. Her üretim firmasının bu anlamda model olarak ürettiği farklı çeşitler mevcuttur. Örneğin bazı modellerde küçük tasarımlar, iki kişilik şekilde dizayn edilmiş evler mevcuttur. Bunlar müşteri taleplerine göre daha çok tatil için tercih edilebilmektedir.

Bunun yanında içerisinde ısıtıcı bulunan veya dolapları kendinden monteli modeller de seçenekler arasında yer alabiliyor. Teras tercih edenlere de bu anlamda modeller sunulabiliyor. Boyut olarak daha büyük olan modeller ile kalabalık aileler için de hem minimalist hem de yeterli boyutlarda alan bu modeller ile sunulabiliyor. Ek olarak havuzlu ve iki katlı seçenekleri de olan Tiny house modelleri Sakarya merkezli müstakil villa hizmeti sunan Nivars Project Türkiye ile hayat buluyor. 

Son Eklenen Yazılar

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

Kullanılması gereken tüm malzemeleri fabrika tarafından üretilmekte olan ev tiplerinden imarsı...

13.10.2023
Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Daha rahat kullanımı ve de kullanışlı olması ile müstakil ev tercih etmek için nedenler pek ço...

13.10.2023
Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsaların birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Arsa yatırımı yaparken beklentilerini...

13.10.2023
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun, size özel avantajlarla YENİ BİR HAYATA GEÇİN

+90
0850 305 33 69
0216 606 65 54