Prim Yapacak Arsalar 2023

Parasını değerlendirmek isteyenler arsa yatırımı yapmak için prim yapacak arsalar 2023 listesini araştırıyor. Uzun vadede yüksek prim getirisi sağlayan arsalar için Türkiye genelinde bölgesel bazda bir listeleme yapılabilir.

Son dönemlerde yatırım alanında merak konusu olan arsalar, uzun vadede size önemli ölçüde kazanç sağlıyor. Fakat hangi bölgelerin arsa yatırımında avantajlı olduğunu öğrenmek isteyebilirsiniz. Bu anlamda profesyonel bir bakış açısından yardım almak faydalı olabiliyor. Sizler için 2023 yılında prim yapacak arsaları bölge ve şehir bazında şöyle listeleniyor.

En İyi Arsa Yatırımı İçin Değerli Bölgeler

Parasını değerlendirmek isteyen kişilerin merak ettiği konulardan biri olarak 2023 yılında arsa fiyatları ne olur? Enflasyonun artışı ve bankaların yatırım araçlarında gerçekleştirdiği yenilikler sonucunda arsa yatırımlarına olan talep artış gösteriyor. Uzun zamandan beri parasını değerlendirmek ve uzun vadede yüksek kar elde etmek isteyenler arsa yatırımından vazgeçmiyor. Peki, arsa yatırımı yapmak için bölge seçimi neden bu kadar önemli?

Arsa Yatırımı Yapılacak Bölgeler 2023

Enflasyona bağlı olarak her geçen gün değer kazanan arsalar, yatırımcıların favori seçimleri arasında yer alıyor. Küçük, orta ve büyük finansman ayrımı yapmadan herkesin katılım sağlayabileceği arsa yatırımlarında bölge seçimine dikkat etmek gerekiyor.

Günümüzde Türkiye’de arsa satın almak isteyenler hangi bölgede bir araştırma yapması gerektiğini merak ediyor. Kısa sürede yüksek kar getirisi elde etmek için gelişmiş olan bölgeleri ve kentleri tercih edebilirsiniz. İleri süreçlerde nüfusun daha da arış göstereceği ve gelişime açık olan illerde yer alan arsaları yatırım için değerlendirebilirsiniz. Sanayileşmiş, turizm potansiyeli yüksek ve gelişmiş olan illerde arsa yatırımı gerçekleştirebilirsiniz.

Getirisi Yüksek Olan Arsalar

Türkiye’de Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi arsa yatırımı açısından öne çıkan bölgeler arasında yer alıyor. Geleceğin potansiyeli düşünüldüğünde Türkiye’de 2023 yılı için en değerli arsalar nerede? Getirisi yüksek olan arsaların yer aldığı başlıca iller şöyle listeleniyor.

İzmir

Türkiye’de Ege’de arsa alınacak yerler listesinin başında İzmir bulunuyor. Ege Bölgesi’nin metropol şehri olan İzmir gerek ticari gerekse turizm açısından önemli bir kent olarak yerini alıyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde değeri 3 katına kadar çıkma ihtimali bulunan İzmir’deki arsalar, yatırımcıların hedefindeki iller arasında bulunuyor.

Antalya

Emlak piyasasının önemli kentlerinden biri olan Antalya, Türkiye’nin turizm açısından zengin olan bir şehri olan önem kazanıyor. Arsa primi açısından kısa vadede yüksek kar sağlayan Antalya, birbirinden güzel bölgeleriyle çeşitli yatırım seçenekleri sunuyor.

Kocaeli

Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde yer alan Kocaeli, sanayileşmenin ve ticaretin yoğun olduğu bir il olarak önem kazanıyor. Yatırımlık arsa almak isteyenler, sanayileşmenin yüksek olduğu Kocaeli’ni tercih ederek, doğru bir yatırım kararı alabiliyor.

Yalova

İstanbul, Kocaeli ve Trakya gibi sanayileşmenin yüksek olduğu bölgelere yakın bir konumda yer alan Yalova, arsa yatırımcılarının merceğinde yer alıyor. Yüzölçümü açısından oldukça küçük olan Yalova, zaman içinde hedeflenen gelişmişliğe ulaşarak beklenen getiriyi elde etme fırsatı sağlıyor.

Bursa

Yatırımcılar için Bursa’da prim yapacak bölgeler 2023 listesinde Doğanköy, Mera, Görükle ve Kayapa yer alıyor. Batı bölgesinin hızla ilerleyen bir ili olarak karşınıza çıkan Bursa yatırımcıların dikkatini çeken iller arasında bulunuyor. Şehirleşmenin artış gösterdiği ve konutlaşmanın artarak cazibe bölgelerinden biri olmaya aday olan Bursa’dan arsa alarak zaman içinde yüksek prim getirisi elde edebilirsiniz.

Çanakkale

Balıkesir

Turizm ve potansiyel şehirleşmenin yüksek olduğu yerlerden biri olan Balıkesir’de prim yapacak yerler 2023 listesinde birkaç bölge ismi bulunuyor. Bölgenin tarihi ve yaz turizmine değer katacak yapıları, arsa yatırımı için önem kazanan unsurlar arasında yer alıyor.

Eskişehir

Günümüzde birçok kişinin severek yaşadığı illerden biri olan Eskişehir, konut ve arsa yatırımı için önemini koruyor. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropol kentlere yakın olması ve işgücünün yoğun olması nedeniyle önümüzdeki birkaç yıl içinde yüksek prim gücü bulunan arsalara ev sahipliği yapıyor.

İstanbul’da Arsa Alınacak Yerler

İstanbul’da yatırımlık arsa nereden alınır? Yatırımlık arsa almak isteyenler, Türkiye’nin en gelişmiş ve kalabalık illerinden biri olan İstanbul’a dikkat çekiyor. Gerek ticari gerek turizm gerekse konut yatırımı açısından potansiyeli yüksek olan İstanbul’da yatırım amacıyla birçok semtten arsa satın alabilirsiniz.

Uygun fiyatta arsa satın alarak kısa vadede hedeflediğiniz karı elde etmek için İstanbul’da birtakım semtlere yatırım fikri açısından yönelebilirsiniz. Bütçenize bağlı olarak İstanbul’dan arsa satın alabileceğiniz yerler şöyle listeleniyor;

·         İstanbul’un batı tarafında konumlanan Çatalca, tabiatıyla ünlenen bir semt olarak biliniyor. Doğal güzellikleri ve zengin turizm potansiyeli açısından Çatalca’da yer alan arsalardan satın alarak, önümüzdeki birkaç yıl içinde yüksek kar getirisi elde edebilirsiniz.

·         Büyükçekmece İstanbul’un sahil turizmi açısından oldukça zengin bir bölgesi olarak biliniyor. Uzun sahil şeridi, yılın belirli dönemlerinde aldığı yerli ve yabancı turist potansiyeli açısından önem kazanan Büyükçekmece’de birçok tatil villa ve konaklama seçenekleri bulunuyor. Dolayısıyla bu bölgeden arsa satın alarak, ileri süreçlerde turizm açısından gelişmekte olan bölgenin yüksek kar getirisi sunan fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

·         İstanbul’da yeni inşa edilen havalimanının bulunduğu bölge olarak Arnavutköy yeni gelişen semtler arasında yer alıyor. İstanbul’un yeni kentleşmekte olan bölgesi olarak Arnavutköy İstanbul arsa yatırımcılarının tercih ettiği önemli bir diğer seçenek olarak önem kazanıyor.

Arsa Yatırımı Yapacaklar İçin Tavsiyeler

Arsa yatırımı yapacak olanların dikkat etmesi gereken birçok faktör bulunuyor. Türkiye’nin gelişme potansiyeli bulunan, konutlaşma yüzdesi artan ve gelişmekte olan bölgelerini tercih edebilirsiniz. Böylece şimdiden uygun fiyatla satın aldığınız arsalar, önümüzdeki birkaç yıl içinde birkaç katına kadar çıkarak size oldukça yüksek bir kar getirisi sunacağı düşünülüyor.

Sel ve deprem bölgesinden uzak, konutlaşmanın artış göstereceği, yeni şehirleşmekte olan ve turizm açısından gelişmiş olan bölgeleri arsa yatırımı için tercih edebilirsiniz. Sizler için hazırlanan gelecekte prim yapacak yerler listesini detaylı olarak inceleyebilir, 2023 yılında bu bölgelerde yer alan arsalara yatırım yaparak paranızı birkaç yıl içinde değerlendirme fırsatı elde edebilirsiniz.

Son Eklenen Yazılar

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

Kullanılması gereken tüm malzemeleri fabrika tarafından üretilmekte olan ev tiplerinden imarsı...

13.10.2023
Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Daha rahat kullanımı ve de kullanışlı olması ile müstakil ev tercih etmek için nedenler pek ço...

13.10.2023
Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsaların birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Arsa yatırımı yaparken beklentilerini...

13.10.2023
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun, size özel avantajlarla YENİ BİR HAYATA GEÇİN

+90
0850 305 33 69
0216 606 65 54