Çelik Ev Nasıl Isınır? Çelik Ev Isıtma Yöntemleri

Günümüzde pek çok avantaj sağlaması nedeniyle çelik evler sıklıkla tercih edilmektedir. Ancak bununla beraber çelik ev nasıl ısınır ya da çelik ev ısıtma yöntemleri nelerdir gibi pek çok soru da akıllara gelmiyor değil. Çelik evlerin en büyük özelliği dayanıklı malzemelerden yapılıyor olmasıdır. Bir çelik evi uzun yıllar hiçbir sorun yaşamadan rahatlıkla kullanabilirsiniz. Zaten hali hazırda çelikten yapıldığı için bu evlerin ne denli dayanıklı olduğu bilinmektedir. Üretim aşamasında çelik ev için kaliteli malzeme alındığı takdirde yıllar boyunca bu evde rahatlıkla oturabilirsiniz.

Çelik Ev Avantajları Nelerdir?

Çelik evin ısınma da dahil olmak üzere pek çok avantajı bulunmaktadır. Öncelikle çelik evler geçici ev olarak düşünülerek inşa edilmezler. Yani dayanıklı olduğu için bu evler uzun süreli kullanım için tasarlanırlar. Ayrıca çelik evler tıpkı diğer evler gibi doğal koşullara uygun olarak üretilir ve tüketicilere sunulurlar. Günümüzde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çelik evler sıklıkla tercih edilmektedir.

Bir diğer sık sorulan sorulardan bir tanesi çelik ev sağlam mı olmaktadır. Çelik evler oldukça sağlamdır. Çevresel faktörlere uyumlu bir şekilde inşa edilirler. Ve bu alanda uzman kişiler tarafından inşa edildiklerinden çelik evlerde insanlar güvenle oturabilmektedir. Çelik ev ergonomik olduğu için yani kolayca sökülüp kurulabildiği için çelik ev dayanıklı mı gibi sorular da sorulabiliyor. Bu anlamda yapı malzemesi ne denli sağlam ise çelik evde o kadar sağlam olacaktır.

Çelik evlerin çok hızlı bir şekilde yapılabiliyor olması özellikle beton evlerle kıyaslayınca zaman bakımından büyük tasarruf sağlaması akıllarda soru işareti uyandırabiliyor. Ancak yaptıracağınız bir çelik ev şayet uygun malzemelerle ve doğru kurulumlarla yapılırsa oldukça sağlam olabiliyor. Üstelik çelik ev ısınır mı gibi soruların da cevabını en az sağlamlığı kadar net şekilde vermek mümkün olur. Çünkü çelik ev ısıtma sistemi en az diğer evler kadar pratiktir.

Çelik Evlere Ne Dahildir?

Çelik ev denildiği zaman akla sadece duvar paneller ve çatı gelmektedir. Ancak çelik evlerde çok daha fazlası bulunabilir. Bu birazda çelik evi yaptıracağınız firma ile de ilgili bir konudur. Firmalar çelik ev siparişi konusunda farklı paketlerle müşterilerine hizmet verebiliyor. Bu noktada elbette fiyat farklılıkları ortaya çıkabiliyor.

Genellikle bir çelik ev için iskelet kurulumu, iç-dış kaplama, yalıtım, çatı kaplama, sıhhi tesisat, elektrik, zemin kaplama, sıva-boya, dolap, vitrifiye, pencere-kapı bulunmaktadır. Bunlar genellikle bir firmadan alacağınız çelik kaplama evin standart içerikleridir. Ancak Bir çelik evden daha fazlasını da bekleyebilirsiniz. Bunun için de farklı çelik ev çeşitleri ve tarifelerine bakmanız gerekecektir.

Çelik Ev Isınır Mı?

Çelik evlerin sağlamlığından bahsettik ancak bir diğer önemli konuda çelik ev ısınması nasıl, kolayca ısınır mı üzerinedir. Şunu net bir şekilde söylemek gerekir ki çelik ev oldukça kolay ısınır ve farklı ısıtma yöntemleri ile oldukça kullanışlıdır. Çelik ev izolasyon bakımından da oldukça iyidir. Kurulum aşamasında izolasyonun ne denli sağlam yapıldığını da görebilirsiniz. İzolasyonu bu denli sağlam olduğundan ötürü çelik evlerde ısı kaybı da kolay kolay yaşanmamaktadır.

Beton bir binaya oranla çelik evlerde çok daha modern teknikler kullanılarak izolasyon yapılmaktadır. Bu da çelik evin daha rahat ısınmasını ve ısısını korumasına olanak tanır. Çelik evlerin inşasında kullanılan duvar paneller tek katan değil, birkaç kattan oluşur. Bu katlar yapı olarak farklıdır ve içeride ısıyı tutmayı amaçlar. Katmanlar oluşturulurken malzemeden kaçınılmamalı ve kaliteli malzeme kullanılmalıdır. Bu aşamada alanında uzman, deneyimli ve güvenilir bir firma tercih etmeniz yerinde olacaktır.

Çelik Ev Isıtma Yöntemleri

Eğer çelik evi nasıl ısıtırım diye düşünüyorsanız sorunuzun ilk cevabı elbette yukarıda da bahsettiğimiz gibi yalıtımdır. Ancak yalıtım sonrasında da eğer hava çok soğuk olursa farklı ısınma yöntemleri kullanabilirsiniz. Yaptıracağınız çelik evde duvar panellerinin katmanlı ve kaliteli olmasına dikkat etmeniz son derece önemlidir. Bunun yanı sıra çatı kısmı için de gerekli önlemleri almanız gerekir. Evin panel duvarlarının izolasyonuna nasıl dikkat ediyorsanız çatıda da aynı özeni göstermeniz gerekir.

Çatı izolasyonu için cam yünü ya da benzeri bir materyal kullanılabilir. Ayrıca çelik iskelet sistemi üzerine shingale, mebran ya da OSB levha ile izolasyon yaptırabilirsiniz. Bu saydığımız yalıtım çeşitleri tıpkı duvarlarda olduğu gibi çatıda da gerekli ısı korumasını sağlayacaktır. Pencere, kapı izolasyonun en çok dikkat edilmesi gereken yerlerdir. Çünkü en çok soğuk normal şartlarda buralardan eve girer.

Öncelikle pencere ve kapıların yapıldığı malzemenin mutlaka yüksek kalitede olması gerekir. Bu kapıların yapılırken kullanılan malzeme, kalitesi, cinsi, sağladığı tasarruf gibi konuları mutlaka yetkiliyle detaylıca konuşmak gerekir. Çünkü burada ısınma kadar sağlayacağınız tasarruf da önemlidir. Çelik ev ısınması için yapılan doğru bir izolasyonla tasarruf etmeniz de mümkün olacaktır.

Çelik ev izolasyonu sayesinde en zorlu kış koşullarında bile rahat edebilirsiniz. Çelik evler her ne kadar uzun ömürlü olsalar da bu uzun ömürlülüğü yapacağınız tasarruflarla da desteklemeniz yerinde olacaktır. Bu izolasyonlar sayesinde evinize aynı zamanda değer kazandırmış olacaksınız. Çelik evlerde yalıtım aynı zamanda ses geçirmeme açısında da büyük avantaj sağlar. Doğru bir malzeme ile yalıtım sizi sıcak tutacağı gibi dışarıya sesin gitmesini de engelleyecektir.

Malzeme eğer kalitesiz olursa yapacağınız yalıtımın hiçbir anlamı kalmayacaktır. Çünkü en ufak bir rüzgâr sesini bile duymanız mümkün hale gelecektir. Eğer iki katlı bir yapı ise alttaki ses üste, üstteki ses alta rahat bir şekilde gidecektir. Yaptıracağınız çelik evlerin her iklime uygun olarak tasarlandığını unutmamalısınız. Hafif ve ağır çelik karışımından oluşturulan bu evler kışın zorlu hava şartlarına dayandığı gibi yazın da serin olmakta ve sizi herhangi bir şekilde rahatsız etmemektedir.

Çelik evinizde izolasyonu yanı sıra ne gibi ısınma yöntemleri kullanabilirim diye soracak olursanız şayet izolasyon yeterli gelmez ise ya da ekstra bir ısınma yöntemi seçebilirsiniz. Çelik evinize soba, kalorifer gibi ekstra ısıtma araçları ekleyebilirsiniz. Bunun yanında yerden ısıtma sistemlerini de yine çelik evinize ekletme şansına sahipsiniz. Çelik evler tıpkı diğer evlerde olduğu gibi ısınma seçenekleri konusunda da sizlere çeşitlilik sunuyor.

Eğer çelik evinizin kışları sıcağı içinde muhafaza etmesini yazları ise havadar ve ferah olmasını istiyorsanız bu konuda mutlaka uzman bir firmaya başvurmanızda fayda olacaktır. Eğer uzun ömürlü bir çelik ev sahibi olmak istiyorsanız özellikle ana malzemeleri kaliteli almanızda fayda olacaktır. Ancak bu sayede çelik evinizi rahat bir şekilde ısıtabilir ve tasarruf sağlayabilirsiniz. En başta malzemeleri kaliteli tercih etmez iseniz ileride çok daha büyük masraflar karşınıza çıkabilir.

Çelik ev konusunda deneyimli bir firma ve ekipten alacağınız hizmet ile siz de hayalinizdeki çelik evlere kavuşabilir, çelik ev ısınır mı, çelik ev nasıl ısınır gibi sorularla tedirgin olmadan rahatlığın keyfini çıkarabilirsiniz. Çelik ev fiyatları konusunda ise detaylı bir araştırma yaparak bütçenize en uygun çelik evi tercih edebilirsiniz.

Son Eklenen Yazılar

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

Kullanılması gereken tüm malzemeleri fabrika tarafından üretilmekte olan ev tiplerinden imarsı...

13.10.2023
Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Daha rahat kullanımı ve de kullanışlı olması ile müstakil ev tercih etmek için nedenler pek ço...

13.10.2023
Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsaların birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Arsa yatırımı yaparken beklentilerini...

13.10.2023
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun, size özel avantajlarla YENİ BİR HAYATA GEÇİN

+90
0850 305 33 69
0216 606 65 54