Yatırımlık Arsa Nereden Alınır?

Yatırımlık arsa almak için her zaman en doğru adres Niv Arsa’dır. Niv Arsa projeleri ile geleceğe her zaman kârlı bir yatırım yapmanızı sağlar. Yatırımlık arsa almak isteyenlerin sayısında son yıllarda daha da fazla artış yaşanmıştır. Bunun nedeni ev fiyatlarındaki aşırı artış olarak görülebilir. Üstelik arsanın evden daha risksiz bir yatırım olması da birçok kişiyi cezbeder hale gelmiştir.

Kısa vadede yüksek kazanç beklentisi olmayanlar, arsa alımına yönelebilir. Bunun yanı sıra parasını uzun vadeli olarak değerlendirmek isteyenler de bu yatırım türüne yönelebilir. Arsa almadan önce dikkat edilmesi gereken pek çok detay olduğu için her zaman bir uzmana danışarak yatırımlarınızı yönlendirmenizde fayda vardır. 

Yatırımlık Arsa Nedir?

Yatırımlık arsa, hemen kullanılmayacak ve uzun süre elde tutulacak bir kazanç elde etme yoludur. Bu nedenle yatırımlık arsalar uzun vadede alıcısını memnun eder. Kısa vadede nakit ihtiyacınız varsa başka yatırımlara yönelmek daha mantıklı olur. Ancak uzun vadede kazanç elde etmek için arsa, risksiz bir yatırım olarak dikkat çeker. Eve yatırım yaptığınız takdirde evde yıpranma meydana gelebilir. Bunun yanı sıra deprem de ev için her zaman büyük bir risktir. Ancak arsalar uzun yıllar herhangi bir zarara ya da değer kaybına uğramadan durur. Bu sayede yatırım için harcadığınız paranın çok daha fazlasını kazanma şansınız olur.

YATIRIMLIK ARSA ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Yatırımlık arsa alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında çok fazla ayrıntıdan bahsetmek mümkün. Arsanın çevresi, yola olan mesafesi, kamusal alanlara olan uzaklığı gibi detaylar son derece önemli. Yola yakın araziler genellikle daha fazla talep görür. İleride okul, hastane, havalimanı gibi yatırımların yapılacağı alanlar ise çok fazla değerlenir. Bu nedenle değerlenecek alanlar konusunda uzman desteği almalısınız.

Dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta da arsanın ve çevresinin durumudur. Alacağınız arsa mutlaka imara açık olmalıdır. İmara açık olmayan bir arsa aldığınız takdirde üzerinde istediğiniz gibi tasarrufta bulunma şansınız olmaz. Aynı zamanda parselasyon, kamulaştırma gibi durumların ortaya çıkmayacağından da emin olmalısınız. Tüm bu detayları araştırarak arsa aldığınızda, ilerleyen dönemlerde farklı sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz ortadan kalkar.

Arsa almadan önce mülkiyet noktasında sınırlama getirecek bir durum olup olmadığına da dikkat etmelisiniz. Örneğin, hisseli bir arsa aldığınız takdirde tasarruflarınızı planlarken sorun yaşayabilirsiniz. Bunun yanı sıra satışa engel bir borç olması da sizin için sorun olabilir. Mutlaka arsayı görmeli ve tam olarak yerini öğrenmelisiniz. Son olarak zemin yapısını da araştırmalı ve imara engel olacak durumlar söz konusuysa satın alma kararınızı tekrar gözden geçirmelisiniz.

Arsanın İmar Durumu Nasıl Öğrenilir?

Arsanın imar durumunu öğrenmek için belediyelere başvurulması gerekir. İmar durum belgesi olarak adlandırılan belgeyi aldığınız takdirde arsanın imarına ilişkin şartları kolayca görebilirsiniz. Bu belgede arsa üzerinde ne kadar geniş bir inşaat yapılabileceği, kat sayısı, yapılaşma türü gibi detaylar yer alır. Bu detayları henüz arsayı satın almadığınız takdirde öğrenmeniz mümkün değildir. Bu nedenle arsa sahibinden belgeyi almasını talep etmelisiniz. 

Yatırımlarınızı Niv Arsa İle Yapın

Yatırımlarınızı Niv Arsa ile yaptığınız takdirde sürpriz durumlarla karşılaşmaz ve yüksek kazanç getirisi elde edebilirsiniz. Niv Arsa sürdürülebilir yaşam alanları yaratmayı hedefleyen ve doğayı koruyan projeler geliştiren bir kuruluştur. Arsa yatırımlarından kâr elde etmek aynı zamanda doğayla iç içe bir alanda yaşamınızı sürdürmek için Niv Arsa projelerini inceleyebilirsiniz. 

Niv Arsa projeleri yatırım amaçlı olarak da düşünülebilir. Üstelik bir arsa için uzun yıllar beklemeniz gerekmesine rağmen bu projeler size kısa sürede de kazanç sağlar. Böylece kısa sürede tapusu size ait olan yeri bir başkasına satarak kârlı bir duruma geçebilirsiniz. 

Niv Arsa Projeleri

Niv Arsa projeleri arasında öne çıkanlardan biri Niv Oksijen Sakarya’dır. İstanbul’a yakın bir konumda gerçekleştirilecek olan bu proje, 46 dönümlük bir alana yayılır. Bunun beş dönümü sosyal alandan; altı dönümü yoldan oluşur. Günün her anında güvenlik görevlileri tarafından denetlenen Niv Oksijen Sakarya, bambaşka bir yaşam deneyimi sunar. Siz de yatırımlık arsa almak ve çok özel bir projeye dâhil olmak için hemen bize ulaşabilirsiniz.

Son Eklenen Yazılar

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

Kullanılması gereken tüm malzemeleri fabrika tarafından üretilmekte olan ev tiplerinden imarsı...

13.10.2023
Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Daha rahat kullanımı ve de kullanışlı olması ile müstakil ev tercih etmek için nedenler pek ço...

13.10.2023
Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsaların birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Arsa yatırımı yaparken beklentilerini...

13.10.2023
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun, size özel avantajlarla YENİ BİR HAYATA GEÇİN

+90
0850 305 33 69
0216 606 65 54