Tiny House Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir?

Modern yaşam kapsamında çoğu kişi apartmanlardan çıkarak müstakil evlerde yaşamayı tercih ediyor. Bu müstakil evler için de tiny house adı verilen yapılar sıklıkla son zamanlarda tercih ediliyor. Çünkü pek çok alandan bağımsız olarak sunulan bu modeller ile insanlar daha özgür şekilde yaşayabiliyorlar. Bu kadar sık talep edilmesi de bu evlerin, imar olan her yere konumlanabilmesi ile ilgili. 

Bu ve bunun gibi pek çok durum için son zamanlarda bu yapılar tercih ediliyor ve pek çok da avantajı olduğu biliniyor. Peki, bu kapsamda küçük evler neden bu kadar fazla tercih ediliyor? Avantajları ve dezavantajları neler? Yazımızın devamında detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Tiny House Avantajları Nelerdir?

Geleneksellikten uzak gibi görünseler de aslında eski yaşam tarzına oldukça uygun özellik gösteren bu yapılar ile ilgili sıklıkla sorulan bir soru: Neden tiny house?

Öncelikle belirtmekte fayda var ki fiyatlandırma bir sahibi olmak için en önemli faktördür. Bu yapılar da diğerlerine oranla daha düşük fiyatlandırmalar ile sunulduğundan ötürü daha fazla tercih edilmektedir.

Tekerlekli ve çekilebilir özellikleri ile bu evler, tatil için veya başka sebeplerle kolaylıkla yer değiştirebilirler. Bu anlamda kişilere özgür şekilde yaşama imkânı da sunarlar. Genellikle doğa ile iç içe konumlandırıldıkları için de stres atma konusunda oldukça başarılı özellikler sunmaktadırlar.

Ev diğer yapılara göre daha küçük olduğundan dolayı, ısınma, elektrik gibi pek çok alandan tasarruf sağlamak mümkündür. Hatta güneş panelli sistemler ile enerjiyi evin kendi üretimi bile sağlanabilir.

Dikkat çeken tiny house avantajları arasında çevre dostu olması da gelmektedir. Bu yapılar diğerlerine göre daha çevre dostu ürünler ile yapılmakta ve doğaya zarar vermeyecek şekilde konumlandırılmaktadır. Yani bu yapılardan herhangi biri konumlandırılırken herhangi bir ağaç kesilme zorunluluğu bulunmamaktadır.

Bu yapılar tercih edilirken kişinin müstakil evi gibi kullanılma özelliği vardır. Bunun yanında tekerlekli olarak tercih edilirse kişiler bu evleri kiralayarak gelir de elde edebilirler.

Tiny House Dezavantajları Nelerdir?

Son zamanlarda sıklıkla tercih edilen tiny house avantajları bulunduğu gibi bazı dezavantajları da söz konusu olabilmektedir. Bu da kişinin genel yaşam tarzı ile ilgili tercihlerden kaynaklanabilir. Genel olarak bakacak olur isek tiny house dezavantajları şunlar olarak söylenebilir;

Daha küçük bir yapı olduğundan dolayı minimal eşya ve az misafir söz konusu olabilir. Bu anlamda geniş bir akraba grubuna sahip kişiler için kullanışlı olmayabilir.

Kullanım ömrü her ne kadar uzun olsa da geleneksel yapılardan daha kısa olduğu söylenebilir.

Alt yapı bakımından diğer evlere nazaran biraz daha kullanışsız olabilirler.

Bunun yanında çok kalabalık aileler için çok fazla kullanım alanının söz konusu olmaması tiny house dezavantajları arasında gösterilebilir. Bu anlamda kalabalık ailelerin konaklaması sorun olabilir. Genel anlamda altı kişiye kadar rahatça konaklanabilse de ailenin genişliğine ve evin büyüklüğüne bağlı olarak değişiklikler söz konusu olabilmektedir.

Tiny House Sabit Mi, Tekerlekli Mi Olmalı?

Küçük ev olarak da adlandırılan bu yapıların hem tekerlekli hem de sabit olarak kullanılabildiği herkes tarafından biliniyor. Bu kapsamda sabit mi yoksa tekerlekli mi kullanılacağı tamamen kişinin tercihine bağlı olarak değişmektedir.

Maceracı bir yapıda iseniz veya tatil için bu yapıları kullanmayı tercih ediyorsanız o zaman tekerlekli modelleri tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Bunun yanında gelir amaçlı kullanılmak istenen modellerde de tekerlekli seçmek yerinde olacaktır.

Eğer seçiminizi sabit olandan yapacaksanız ise imar izinli olarak belirlenen bölgelerde ve inşaat ruhsatı kapsamında konumlandırılmalarının gerçekleştirilmesi gerektiği bilinmektedir. 

Tiny House Ömrü Ne Kadar?

Son zamanlarda tutkunlarının sürekli arttığı bu evler, ömür bakımından yeterli seviyede sayılabilir. Fakat çocuklarınıza miras bırakacağınız kadar uzun bir ömre sahip olmadıklarını söylemek yerinde olacaktır. Bu anlamda geleneksel yapıda olan bir ev daha uzun süreler kullanılabilirken bu yapıların kullanım sürelerinin uzun olmasına karşın diğerinden az olarak değerlendirilebilir. Bu durum kullanım sıklığı, bakım özellikleri ve yapının konumlandırıldığı alandan gelecek dış etkenlere bağlı olarak da değişmektedir.

Uygun fiyatlar ile konumlandırılarak yaşam alanı olarak kullanılabilen bu küçük evler, malzemesinin kalitesi ve konumlandırıldığı alana göre yaklaşık olarak 40 ile 60 sene arasında bir ömre sahiptirler. Bu kapsamda az önce de bahsettiğimiz gibi geleneksel yapılara göre kullanım ömürleri kısa olmasına rağmen belirli bir yaştan sonra ev sahibi olunduğunu düşünürsek ömrünüzün sonuna kadar bile sizinle gelebilecek bir yapı olarak da düşünülebilir.

Tiny House Mu Geleneksel Ev Mi?

Ev sahibi olmak isteyen kişilerin dikkat etmeleri gereken pek çok nokta bulunmaktadır. Bunlardan biri ev tercihi iken diğeri ise fiyatlandırma özellikleridir. Bu açıdan bakıldığında küçük evlerin tercih edilmesi, fiyat açısından diğer konutlara göre daha avantajlı olmaktadır. Bunun yanında Tiny house zorlukları da bulunmakta ve seçim konusunda kişiden kişiye değişiklik gösteren özellikleri ile bilinmektedir.

Daha geniş evde konaklamak isteyen ve fazla eşya kullanmayı seven kişiler geleneksel evleri tercih edebilirler. Bunun yanında çok kalabalık olan aileler veya sürekli misafir barındıran aileler de geleneksel evleri tercih edebilirler.

Diğer seçeneklere baktığımızda ise küçük ev olarak da adlandırılan bu yapıları daha özgür ruhlu, bağımsız yaşamayı seven ve gösterişten uzak ama yeterli olarak yaşamayı hedef edinmiş kişiler tercih edebilirler.

Bu anlamda Sakarya Nivars Oksijen Projesi ile imar alanı izinli ve tüm ruhsatları alınmış müstakil villara ulaşabilirsiniz. Yapmanız gereken Tiny house villalar ile ilgili olarak firma ile iletişime geçmeniz ve Sakarya’ da yer alan bu mükemmel evler ile ilgili bilgi talep etmeniz olacaktır.

Son Eklenen Yazılar

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

Kullanılması gereken tüm malzemeleri fabrika tarafından üretilmekte olan ev tiplerinden imarsı...

13.10.2023
Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Daha rahat kullanımı ve de kullanışlı olması ile müstakil ev tercih etmek için nedenler pek ço...

13.10.2023
Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsaların birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Arsa yatırımı yaparken beklentilerini...

13.10.2023
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun, size özel avantajlarla YENİ BİR HAYATA GEÇİN

+90
0850 305 33 69
0216 606 65 54