Kupon Arsa Ne Demek?

Kupon arsa, gayrimenkul piyasasında fırsat ifade eden bir terimdir. Aynı bölgede bulunan ve aynı özellikleri taşıyan arsalar arasında bazıları daha düşük fiyatlıdır. Bu arsalar, kupon arsa olarak ifade edilir. Aynı zamanda kelepir olarak da bu tür arsaları tanımlamak mümkündür.

Sadece uygun fiyatlı olanlar değil yatırıma konu olması halinde yüksek getiri sağlayacak olanlar da kelepir olarak değerlendirilir. Kupon arsaları, genellikle uzmanlar ve sürekli yatırımcılar keşfeder. Bu nedenle acele davranmak ve piyasayı yakından takip etmek önemlidir.

Arsanın bulunduğu konum, fiyatı ve sağladığı katma değer kelepirlik durumu üzerinde belirleyicidir. Konum bu aşamada son derece önemlidir. Arsa yatırım amaçlı alındığı için sonrasında üzerine bina yapılacağı da düşünülmelidir. Binadaki dairelerin kira getirisinin yüksek olmasını umuyorsanız buna uygun konumda bir arsa tercih etmelisiniz.

Kupon arsaları anlamak için diğer arsaların durumunu da irdelemek gerekir. Bahsi geçen bölgede çok fazla arsa yoksa satışta olan gayrimenkul, kupon olarak nitelendirilir. O bölgeden nadir olarak arsa çıkması değer olarak da artış sağlar.

Kupon Arsa Nasıl Anlaşılır?

Kupon arsa, yatırımı kesinleşen yerler arasından da çıkar. Örneğin imarı olmayan bir bölgenin imara açılacağı kesinleştiyse değerlenir. Bunun yanı sıra köprü ve yol gibi yatırımların yapılacağı yerler de kelepir niteliği taşır.

Kupon arsa bulmak isteyenler, aynı bölgedeki arsalar arasından uygun fiyatlı olana yönelmelidir. Bunun yanı sıra konumsal bir değerlendirme yapılabilir. Her ne kadar fiyatlar aynı olsa da konumsal avantajı fazla olan tercih edilmelidir. Böylece kira getirisinin fazla olması sayesinde daha yüksek gelir elde edilir.

Kupon arsa bulmak için bölgenizdeki yatırımları izlemeniz gerekir. Yol, köprü, okul gibi yatırımları takip ederek kelepir bir arsa alabilirsiniz. Uygun fiyat ya da konum avantajı olanlar arasından bütçenize uygun seçim yapabilirsiniz.

KUPON DAİRE NEDİR?

Kupon daire, fiyat ve konum avantajı olan dairelerdir. Daireler de arsalara benzer özelliklere sahip olduğunda kupon olarak değerlendirilir. Yüksek fiyatlı daireler arasında satılan uygun fiyatlı bir seçenek kupon daire olarak ifade edilir. Bunun yanı sıra arsada olduğu gibi konum avantajı olan dairelerden de bahsetmek mümkündür.

Kupon daireler, tasarım noktasında da bir adım öne çıkar. Kullanılan malzemelerin birinci sınıf olması ve iç kısımda özel tasarımlar kullanılması, sayılabilecek özellikler arasındadır. Bunun yanı sıra site tarzı yapılarda yer alan 1+1 daireler de kelepirdir. 1+1 daireler, diğerlerinden küçük olsa da konumu ve site içinde olması nedeniyle iyi bir yatırım aracıdır.

Kupon Daire Özellikleri Nelerdir?

Kupon daire özelliklerinin başında konum avantajı gelir. Merkezi konum sayesinde kira ve satış getirileri oldukça yüksektir. Popüler sitelerde bulunan kelepir daireler, küçük de olsa yüksek kira getirisine sahiptir. Bunun yanı sıra genişliği fazla ancak fiyatı düşük olanlar da vardır.

Binanın en güzel katında ya da sitenin en iyi yerinde bulunan daireler, kupon olarak adlandırılabilir. Hemen satılabilmesi, kupon dairelerin dikkat çeken bir diğer özelliğidir.

Kupon Arsa ve Daire Neden Alınır?

Kupon arsa alınma amacı temel olarak yatırımdır. Uygun bir fiyata alınan arsa ya da dairelerden kısa sürede yüksek kazanç elde etmek en önemli beklentidir. Daireler, mimari ve lokasyon özellikleri yönüyle hemen satılabilecek nitelikler taşır. Arsalar ise konum avantajıyla hemen satılabilir.

Kazançlı bir yatırım için siz de arsa ya da daire almayı tercih edebilirsiniz. Kupon arsa ya da daire alırken yatırımın getirilerini doğru hesaplamalı ve gerekli durumlarda bir uzmana danışmalısınız. 

Son Eklenen Yazılar

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

Kullanılması gereken tüm malzemeleri fabrika tarafından üretilmekte olan ev tiplerinden imarsı...

13.10.2023
Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Daha rahat kullanımı ve de kullanışlı olması ile müstakil ev tercih etmek için nedenler pek ço...

13.10.2023
Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsaların birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Arsa yatırımı yaparken beklentilerini...

13.10.2023
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun, size özel avantajlarla YENİ BİR HAYATA GEÇİN

+90
0850 305 33 69
0216 606 65 54