Bütçenizi Sarsmadan En Ucuz Müstakil Ev Nasıl Yapılır?

Ekonominin de kötüye gitmesi sebebiyle pek çok kişi çok yüksek fiyatlarda kira ödemektedir. Bu anlamda bütçenizi sarsmadan en ucuz müstakil ev nasıl yapılır konusu da aslında pek çok kişinin merak ettiği de araştırdığı konular arasında yer alıyor. Özellikle müstakil evler dairelere göre çok daha yüksek fiyatlıdır. Bununla beraber daire olan evlere yönelik olarak çok daha kullanışlı ve rahat bir ortama sahiptir.

Depremlerin de artması ile beraber pek çok kişi artık müstakil evlere geçiş yapmaya başlamıştır. Kişiler bu anlamda ailesiyle beraber mutlu günler geçirebileceği bir müstakil hayal etmektedir. Özellikle dikey mimari çok daha popüler bir hale geldiği için bahçeli ve ferah evler çok katlı evlerin yerini almaya başlamıştır. Ancak bu hayal oldukça masraflı olacaktır. Ancak aslında uygun fiyatlı müstakil ev yapmak da mümkündür. Bu durumda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

En Ucuz Müstakil Ev Nasıl Yapılır?

Aslında müstakil evler eskiden en yaygın olan yaşam alanlarıydı. Ancak şu an şehir merkezinden uzak olan yerleşim birimlerinde tercih ediliyor. Fakat bahçesi, verandası, garajı ve diğer ek alanlarıyla beraber özellikle çocuklu aileler için müstakil evler oldukça idealdir.

Bütçenizi sarsmadan en ucuz müstakil ev nasıl yapılır konusu da aslında çok uzak değildir. Belirli püf noktalarına dikkat edildiği sürece uygun fiyatlı bir müstakil ev yapılabilmektedir. Bu anlamda müstakil evlerin türü dikkat çekilir. Evin temel maliyeti dışında maliyet hesabı yapılırken evin arsa payı miktarı da göz önünde bulundurulmalıdır. Bununla beraber kaba inşaat bedeli de eklenmelidir. Ortalama olarak çıkan fiyata yönelik bir müstakil ev yapmak çok daha önemlidir. Kişiler bunlara dikkat ettiği sürece uygun fiyatlı bir müstakil ev yapabilir.

Kerpiç Müstakil Ev

Kerpiç evler daha çok kırsal alanlarda tercih edilir. Ancak oldukça ekonomik bir inşaat ürünü olduğu için çevre dostu yapılarıyla beraber kerpiç müstakil evler uygun olduğu için tercih ediliyor. Aynı zamanda doğal ısı yalıtımları ile de dikkat çekmektedir. Bununla beraber kerpiç ev denildiği zaman insanın aklına sadece köy evleri gelmemelidir. Şu an birinci sınıf, ikinci sınıf üçüncü sınıf olarak inşaat kategorileri içerisinde yer alan kerpiç evler de üretilebilmektedir. Bu uygun müstakil evler içerisinde genel olarak saman tercih edilmelidir. Ancak iskeleti ahşaptan yapılır. Bu da maliyeti büyük bir miktarda düşürdüğünü gösterir.

Kerpiç müstakil ev yapmak isteyen kişiler ilk olarak samandan yapılmış olan panelleri yan yana getirmelidir. Ardından toprak ve kireç ile hazırlanan bir harç yardımıyla duvarlar sıvanır. Çatı, kapıları ve pencereleri yerleştirilerek kerpiç ev hazır hale getirilir. Yapılan kerpiç müstakil ev dekorasyonu sayesinde oldukça esnek bir ortam da yaratılabilir. Uyumlu eşyalar sayesinde bütünlük ve estetik sahibi bir tema yaratmak da mümkündür.

Ahşap Müstakil Ev

Ahşap müstakil evler de bütçenizi sarsmadan en ucuz müstakil ev nasıl yapılır konusunda kişilere oldukça rahatlatır. Aslında kerpiç evlere çok benzer bir doğal temaya sahiptir. Bununla beraber betonarme ve uzun ömürlü yapısı olan evleri kıyasla çok daha ekonomik oluşlarıyla ön plana çıkmaktadır. Ahşap müstakil evler samimi ve sıcak görüntüleriyle de ortaya çıkarıyor. Ahşap müstakil evlerde tavan oturtma ve temel kurma gibi işlemler yapılmaz. Ağaçlardan elde edilmiş olan kütükler birleştirilir ve buna yönelik bir ahşap ev inşa süreci tercih edilir.

Kütükler ve ağacın türü, şekli ve birleşme tekniğine yönelik olarak değişir. Bu anlamda aslında maliyetin değiştiği görülür. Aynı zamanda seçilen ahşap ev modeli inşaat sürecini ve el işçiliğini de etki edecektir. Bu anlamda maliyetinin de azaldığı göz önünde bulundurulmalıdır. Ahşap müstakil ev kategorisi içerisinde yer alan ahşap prefabrik evler de uygun müstakil evler olduğu için en çok tercih edilen yapılardan biridir. Özellikle yaşam alanlarını uygun bir şekilde inşa etmek isteyenlerin tercihleri arasında yer alır. Ahşap desenli prefabrik ev modelleri de oldukça doğayla iç içe bir tasarıma sahiptir. Hem uygun maliyetli hem de pratik müstakil evlerdir.

Konteyner Müstakil Ev

Özellikle son dönemlerde oldukça popüler hale gelmiş olan konteyner müstakil evler uygun fiyatlı müstakil evler arasında yer alır. Bilindiği üzere konteyner yapılar ofis, ev gibi çok çeşitli amaca hizmet edebilecek şekilde geliştirilebilmektedir. Taşınabilir, çevreye duyarlı ve yenilenebilir konteynerler aslında şu anda yaşayan herkesin hayalindeki müstakil ev konumundadır.

Bu model aynı zamanda modüler yapıda olduğu için taşınabilir veri fonksiyonuna da sahiptir. Genel olarak fabrikada üretilen ve direkt olarak gelip belirtilen alana yerleştirilir. Bununla beraber özellikle taşınmak isteyen kişiler yine aynı şekilde evi diğer alana da taşıyabilmektedir. Bu da aslında kişilere oldukça uygun bir maliyet göstermektedir.

Ses ve ısı yalıtımı ile beraber tesisat gereçleri gibi çeşitli maliyet işlemlerinin dışında çok da yüksek bütçeler gerektirmez. Bu nedenle son dönemlerde pek çok kişi konteyner müstakil evleri tercih etmeye başlamıştır. Konforlu ve işlevsel bir konteyner müstakil ev satın almak isteyenler tamamen kişinin kendi ihtiyaçlarına yönelik olarak boyutuna düzenleyebilmektedir.

Prefabrik Müstakil Ev

Son senelerde en popüler yapılardan biri de prefabrik yapılardır. Bütçenizi sarsmadan en ucuz müstakil ev nasıl yapılır konusunda kişilerin karşısına aynı zamanda prefabrik evler de gelir. Bu yapılar son derece dayanıklıdır. Özellikle deprem gibi dış etkilerden gelebilecek hasarların önüne geçmesini sağlar. Dayanıklı olmasıyla beraber bir yerden diğer bir yere oldukça kolay bir şekilde taşınabilmektedir. Konforlu tasarımları ve uygun maliyetleri sayesinde pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bununla beraber çok çeşitli avantajları da ev seçenekleri arasında yer alır.

Uygun müstakil evler arasında yer alan prefabrik evler inşa sürecinde tercih edilen malzemeler, metrekare cinsindeki alan birime, işçilik ve temel maliyetlerden oluşmaktadır. Bununla beraber ekstra bir maliyet gerektirmez. Bu anlamda aslında oldukça uygun bir fiyata geliyor. Kişiler neredeyse bir daire fiyatına 2- 3 adet prefabrik müstakil ev alabilmektedir. Bu nedenle pek çok kişi artık ev satın almak yerine ya da kira ödemek yerine uygun fiyatlı prefabrik müstakil ev tercih ediyor.

Betonarme Müstakil Ev

Müstakil evler arasında en çok tercih edilen yapılardan biri de betonarme evlerdir. Daha çok şehir merkezlerinde tercih edilen yapılardan biridir. Ancak son teknoloji ürünü makineler ve ağır malzemeler kullanıldığı için bu evlerin teslim süresi diğer seçeneklere göre çok daha uzun sürebilmektedir. Bu nedenle uygun müstakil ev arayan kişiler aslında biraz bu süreçte beklemelidir.

Betonarme müstakil ev yukarıda sayılan diğer evlere yönelik olarak daha pahalıdır. Ancak normal bir daire ya da şehir merkezine yakın olan bir apartman dairesinde çok daha uygun fiyatlı olduğu söylenebilir. Genel olarak arsanın durumu, evin konumu ve kullanılan malzemeler betonarme müstakil evlerin fiyatlarını belirler. Bununla beraber lüks inşaat ya da basit inşaat olarak ikiye ayrılan yapılarda da fiyatlar değişmektedir. Ancak uygun müstakil ev arayan kişiler apartman dairesi yerine betonarme müstakil evleri tercih edilerek çok daha uygun fiyatlı olarak bir eve sahip olabilir.

Son Eklenen Yazılar

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

Kullanılması gereken tüm malzemeleri fabrika tarafından üretilmekte olan ev tiplerinden imarsı...

13.10.2023
Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Daha rahat kullanımı ve de kullanışlı olması ile müstakil ev tercih etmek için nedenler pek ço...

13.10.2023
Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsaların birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Arsa yatırımı yaparken beklentilerini...

13.10.2023
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun, size özel avantajlarla YENİ BİR HAYATA GEÇİN

+90
0850 305 33 69
0216 606 65 54