Arsa Üstüne Bungalov Nasıl Yapılır?

Arsa üstüne bungalov yaparak tatil, konaklama ya da ticari amaçla kullanabilirsiniz. Bungalov evler, son yılların en popüler yapıları arasında yer alır. Tatil beldelerine inşa edilen bungalovlar, otel gibi kullanılmakta ve doğal bir konaklama alanı sunmaktadır. Hobi bahçelerine, tarlalara da bu tür yapılar inşa edilebilir. Arsa üzerine bungalov yaparak tamamen yaşam alanı olarak da kullanmanız mümkündür. 

İmar izni bulunmayan ve tarla olarak kabul edilen alanlarda, inşaat yapmanın bazı şartları vardır. Bu şartları taşıyacak şekilde bungalovları inşa edebilirsiniz. Bungalov inşa etmek için gerekli izinler de alınmalıdır. 

Bungalov Ev Nedir?

Bungalov ev, ahşap malzeme kullanılarak yapılan, tek kat olarak inşa edilen konaklama alanlarıdır. Bu alanların bir buçuk katlı olması da mümkündür. Geniş bir zemine oturtulan bu evlerin sundurması, balkonu bulunur. Bungalovların iç kısmında ise birkaç oda bulunur. 

Bungalovlar genellikle orman içlerine inşa edilir. Kendi tarlanıza, bahçenize inşa edeceğiniz bungalov evler de doğal bir görüntü ortaya çıkarır. Bu tarz yapıların maliyeti, beton inşaatlarla kıyaslandığında daha azdır. 

Bungalovlar ticari amaçla da kullanılır. Otel maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle insanlar tatil sırasında bungalovlarda konaklamayı tercih eder. Bungalov oteller, pansiyonlar özellikle denize yakın bir konumda olduğunda yüksek gelir getirir. 

Bungalov Yapmak İçin İmar İznine İhtiyaç Var mı?

Bungalov yapmak için imar izni olmasına gerek yoktur. Ancak imar izni olmayan yerlerde belirli şartların sağlanması halinde bungalov yapılabilir. Böylece tarlanıza, bahçenize ya da bağ şeklinde olan alanlara bungalov yapılabilir.

Bungalov evler farklı genişliklerde olabilir. 1+1 şeklinde küçük yapılar olduğu gibi genişliği fazla olan yapılardan da bahsetmek mümkündür. Burada bütçenize ve ihtiyacınıza uygun olacak şekilde bir tercih yapmalısınız. 

BUNGALOV EV YAPMA ŞARTLARI NELERDİR?

Bungalov ev yapma şartlarına dikkat ederek tarlanıza, bahçenize ev yaptırabilirsiniz. İmarsız alanlara ev yapmak için ilk koşul arsanın yola cephesinin bulunmasıdır. İmar izni olmayan yerlerde ev yapmanız mümkün olmasa da alan genişliğinin %5’ine kadar yapılaşma söz konusu olabilir. Yapı genişliği ise en fazla 250 metrekare şeklinde olmalıdır. 

İmarsız alanlarda yaşanan problemlerden biri de altyapıdır. Altyapı problemleri olan yerlerde inşaat tamamlandıktan sonra ciddi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle gerekli çalışmaları inşaat öncesinde tamamlamalısınız.

Herhangi bir problemle karşılaşmamak adına belediye yetkilileri ile de görüşmeler yapmalısınız. Arsa üstüne bungalov yapmak için belediyeye bildirim yapmalı ve onay almalısınız. Aksi takdirde ilerleyen dönemlerde belediye ile sorun yaşayabilirsiniz.

Tarlaya Bungalov Yapılır mı?

Tarlaya bungalov yapmak için gerekli izin safhasını tamamlamalısınız. İzin almak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına başvurmanız gerekir. Tarlalar, genellikle insanların bir şeyler ekip biçmek için kullanılan yerlerdir. 

Üzerine belirli bir genişliğe kadar yapılaşmaya izin verilen tarlalar, yatırım amaçlı çok fazla tercih edilmez. Bu nedenle alıcılar, tarlaları üzerinde çeşitli tasarruflarda bulunur. Özellikle ekip-biçme işlemleri sırasında vakit geçirmek için tarlalara bungalov inşa edilebilir. Bunun yanı sıra belirli dönemlerde kafa dinleme amaçlı konaklama da tercih edilebilir. 

Bungalov İçin Ruhsat Almak Zorunlu mu?

Bungalov için ruhsat almak zorunludur. Belediyeden gerekli izinleri alıp ruhsatı çıkardıktan sonra bungalov evinizi yaptırabilirsiniz. İmar Kanunu kapsamında yapı kategorisinde yer alan  evler için ruhsat alınması gerekir. Prefabrik, bungalov gibi evler, ruhsat alınması gerekenler arasındadır. Bungalov evler için ruhsat Tarım Bakanlığından alınmalıdır.

 Arsa üzerine bungalov yapmak için gerekli şartları sağladığınız takdirde evinizi gönül rahatlığıyla kullanmaya başlayabilirsiniz. Sorun yaşamamak için gerekli tüm aşamaları vaktinde tamamlamalısınız.

Son Eklenen Yazılar

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

İmarsız Arsaya Çelik Ev Yapılır Mı?

Kullanılması gereken tüm malzemeleri fabrika tarafından üretilmekte olan ev tiplerinden imarsı...

13.10.2023
Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Müstakil Ev Tercih Etmek İçin 8 Neden

Daha rahat kullanımı ve de kullanışlı olması ile müstakil ev tercih etmek için nedenler pek ço...

13.10.2023
Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsa Yatırımında İdeal Bekleme Süresi Nedir?

Arsaların birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Arsa yatırımı yaparken beklentilerini...

13.10.2023
İletişim Formu

SİZİ ARAYALIM

Formu doldurun, size özel avantajlarla YENİ BİR HAYATA GEÇİN

+90
0850 305 33 69
0216 606 65 54